Holland-Magyar - Online Közvetítés

Két csatárral, Böde Dániellel és Németh Krisztiánnal kezd a magyar labdarúgó-válogatott a hollandok otthonában 20.30-kor kezdődő világbajnoki selejtezőmérkőzésen.


MTI - A holland Robin van Persie vezeti a labdát Juhász Roland mellett a Magyarország-Hollandia labdarúgó világbajnoki selejtezőn.

A védelemben tengelyében ezúttal Guzmics Richárd és Korcsmár Zsolt kapott bizalmat Egervári Sándor szövetségi kapitánytól.

A De Telegraaf című napilap honlapja szerint a hollandoknál a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Robin van Persie is helyet kapott a kezdő tizenegyben. Louis van Gaal szövetségi kapitány némi meglepetésre a két belső védő posztján Jeffrey Brumát és Ron Vlaart veti be, ugyanakkor a középpályán és a támadósorban nem húzott váratlant: van Persie mellett Arjen Robben és a két csapat budapesti mérkőzésén két gólt szerző Jeremain Lens kezd.

A magyar válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, ám ahhoz, hogy ezt a pozíciót megtartsa, szinte biztosan győznie kellene Amszterdamban, az egypontos hátrányban lévő románok és törökök ugyanis Andorrával, illetve Észtországgal játszanak pénteken.

A kezdőcsapatok:

Hollandia: Michel Vorm - Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma, Ron Vlaar, Daley Blind - Kevin Strootman, John de Jong, Rafael van der Vaart - Arjen Robben, Robin van Persie, Jermain Lens

Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Varga József, Dzsudzsák Balázs - Böde Dániel, Németh Krisztián