Kézilabda - a végét nem bírtuk a világbajnok ellen

A magyar férfikézilabda-válogatott 29-24-re kikapott a spanyol együttestől Debrecenben.

A magyar együttes azzal a céllal csapott össze Debrecenben a világbajnok spanyol csapattal, hogy a lehető legerősebb ellenfelek ellen készüljön fel a jövő évi, dániai Európa-bajnokság halálcsoportjára. Kissé akadozott Mocsai Lajos fiainak játéka az első percekben, de a nagy védéseket bemutató Tatai Péternek köszönhetően kezdett magára találni a házigazda, a félidőben pedig 13-13-at mutatott az eredményjelző.

A második félidő elején már főleg az eredmény után rohantunk, igaz többször is sikerült visszakapaszkodni döntetlenre. Az utolsó negyedórának aztán kétgólos hátrányban vágott neki a magyar együttes, a spanyolok pedig egyre jobban elhúztak, volt olyan pillanat is, amikor hat találat volt a különbség. A vége 24-29 lett.

Eredmény - válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország - Spanyolország 24-29 (13-13)

Vége.

II. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Mikler védésével indult az utolsó perc. Sőt, Vadkerti a szélről betalál (23-27). Aguinagalde egy szép bejátszás után eredményes (23-28). Elléptek a spanyolok egy akciót, a leindítás végén Ancsin bombáz a kapuba (24-28). Gulyás dobott a kapusba egy kínai figura végén. Maqueda talpról bombáz a kapunkba (24-29). Ancsin dobott mellé a mérkőzés utolsó momentumaként.

51-55. PERC: Fokozatosan lépnek el a spanyolok, egy újabb eladott labda után Ugalde növelte négyre a különbséget (21-25). Maqueda talpról talált be (21-26). Már megint eladtuk a labdát... Maqueda köszönte szépen és újra beköszönt (21-27). Mocsai Lajos időt kért. Putics kapufájával folytatódik a játék. Nagy László bejátszása után Szöllősi talált be (22-27).

46-50. PERC: Morros avatta fel Miklert (20-23). Egy Sierra védés után kapufával zártul a spanyol támadás. Nagy Kornél harcolt ki egy újabb hetest, Császár ezúttal is egyből bedobta (21-23). Mikler bemelegedett, Ruesga löketét fogta. Időt kértek a spanyolok. Rivera dobhatott hetest, túl is járt Mikler eszén (21-24).

41-45. PERC: Tatai védett hatalmasat Montoro újabb bombájánál. Sierra is nagy bravúrt mutat be Lékai kírésleténél. Guardiola használta ki, hogy megingott a magyar védelem (19-20). Tatai most Ruesga kísérletét fogta. Lékai eladott labdája után Montoro eredményes (19-21). Időt kért Mocsai Lajos. Kiharcoltunk egy hetest, Császár állt a vonalra, másodikra már bevarrta (20-21). A spanyolok egy kapufa után kapták vissza a labdát, majd Ruesga zárt góllal egy akciót (20-22). Mikler áll be Tatai helyére.

36-40. PERC: Vadkerti kapott egy kétperces büntetést. Montoro eredményes ismét, ez sem volt kis gól (16-17). Egy eladott magyar labda után Tomás növeli tovább a különbséget (16-18). Egy kínai figura végén a visszatérő Gulyás talált be (17-18). Rivera nem hagyta annyiban a dolgot (17-19). Ancsin egy lépés után a szaggatottról köszönt be (18-19). Egy labdaszerzés után Ilyés eredményes (19-19).

31-35. PERC: Már megy a második felvonás, a spanyolok kezdtek. Vendéggóllal indult a játékrész (13-14). Ancsin kötényben egalizál (14-14). Tatai újabb védést Vadkerti gólja követi (15-14). Entrerríosszal volt a kapufa (15-15). Szöllősi löketét védte a spanyol kapus. Nagy Kornél eredményes egy labdaszerzés után (16-15). Montoro pókhálózta ki a felső sarkot (16-16).

13-13 az állás a félidőben. Szünet.

I. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Ugalde egyenlített ismét, mi közben emberhátrányban vagyunk (10-11). Lékait ketten fogták de ez sem zavarta a gólszerzésben (11-11). Kiegészültünk. Sarmiento találatára Putics válaszolt (12-12).  Tatai véd ismét, majd az ellenakcióból Lékai eredményes (13-12). Lékai az utolsó pillanatokban még mellé dobott, így nem változott az állás.

21-25. PERC: Ugalde gólját nem adták meg, majd Császár dobott fölé. Morros nem hibázott (8-10). Harsányi révén érkezik a válasz, Ugalde pedig besárgult (9-10). Tatai két ziccert fogott egymás után, de hetest kaptak a spanyolok... És ezt is fogja Tatai! Nagy László dobott kapufát, de belülvédekezésért hetest kapunk, amelyet Császár ugyan a kapusba dobott, de a kipattanót értékesítette (10-10).

16-20. PERC: Időt kértek a spanyolok. Sarmiento találta meg a rést a magyar falon és megszerezte a spanyol vezetést (6-7). Sierra sem véd rosszul Ancsin átlövését hárította. Most Mocsai Lajos kért időt. Nagy a szaggatottról ugrott fel és bombázott a kapuba, majd egy labdaszerzé sután Putics is megtalálta az utat a spanyol kapuba, először vezetünk (8-7). Ugalde egyenlít (8-8). Tatai védett, majd Harsányi kapott sárgát, a spanyolok pedig heteshez jutottak. Rocas bevarrta (8-9).

11-15. PERC: Harsányi lövését védte a spanyolok kapusa, majd Tatai is bemutat egy bravúrt. Nagyot hagyták lőni, ennek többnyire gól a vége (5-6). Tatai újabb védése után Nagy szerzi meg a második gólját. Nem mellesleg egyenlített (6-6). Tatai elkapta a fonalat, most a röviden mutatott be egy védést. Zubai is besárgult. Tatai most egy távoli bombát tolt ki.

6-10. PERC: Újabb gólváltás, a miénket Zubai dobta (3-4). Megint elszórtuk a labdát támadásban (belemenés), Guardiola a leindítás végén járt túl Tatai eszén (3-5). Császár fantasztikus átlövésével zárkózunk (4-5). Schuch Timuzsin kiállítása miatt két percet emberhátrányban játszunk. Canellas pattint a kapunkba (4-6).

1-5. PERC: Szlovák sporik fújják a sípot. Fehérben a spanyolok, a mieink pirosban. Mi kezdtük a meccset. Tatainak a 75. Timuzsinnak a 100., Harsányinak pedig a 150. válogatott meccse ez, őket köszöntötték a találkozó előtt. Császár szerzi az első gólunkat (1-0). Aguianagalde egyből egalizál (1-1). Entrerríos révén már náluk az előny, Schuch Timuzsin pedig besárgult (1-2). Tatai ismét nem tudott védeni, de Iváncsik Gergő az ellenakcióból eredményes (2-3).

Természetesen telt ház van a Főnix-csarnokban, igaz ez nem meglepő, pár nap alatt elkapkodták a jegyeket a szurkolók. Mindez azt jelenti, hogy 6 ezren vannak a helyszínen.

Hamarosan kezdődik az összecsapás. Hajrá, magyarok!

Előzetes: a magyar férfikézilabda-válogatott Debrecenben fogadja a világbajnok spanyolokat. A barátságos mérkőzés azt a célt szolgálja, hogy minél jobban fel tudjunk készülni a jövő évi, dániai Európa-bajnokság legnehezebb csoportjára.

„Nehéz dolgunk lesz, hiszen játékosaik a kontinens top csapataiban szerepelnek, és komoly meccseket játszanak hétről hétre. Mindenképpen presztízscsatára számítok, mert ez ugyan barátságos összecsapás, mégis mindkét válogatottnak fontos. Ráadásul Manolo Cadenas személyében új edzőt avatnak a kispadon a spanyolok, akinek, akivel még inkább bizonyítani szeretnének a játékosok” – mondta a mérkőzés előtt Nagy László, a Veszprém és nemzeti csapatunk kiválósága.

A felek egyébként pénteken már megmérkőztek egymással zárt kapuk mögött, ám akkor a csapatok amolyan gyakorló meccset vívtak, az eredményt így nem számolták - de azért azt tudni, hogy 30-26-ra nyertek az ibériaiak.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Pallag Péter (Csurgó), Tatai Péter (Pick Szeged)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)Irányítók: Császár Gábor (Paris St. Germain, francia), Lékai Máté (Celje, szlovén)

Beállók: Schuch Timuzsin (MKB MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)