Nem csodacsapat látogat Diósgyőrbe

Szombaton Diósgyőr-Ferencváros rangadót rendeznek Miskolcon. A csapatokat telt ház várja.

A két gárda meccsére már napokkal ezelőtt elkapkodták az összes jegyet, így a diósgyőri arénában garantált a telt ház és a jó hangulat: 11 ezer néző buzdítja majd a két klubot.

Korábban már többen jósolgattak, ki nyerheti meg a találkozót, hiszen hiába a DVTK fantasztikus sorozata és a Fradi gyengélkedése az elmúlt hetekben, ezek semmit sem számítanak egy ilyen rangadón.

A hazaiak mestere, Tomislav Sivic viszont úgy gondolja, ez is csak egy találkozó lesz a sok közül, nem kell presztizsmeccsként kezelni.

"Szombaton sem szerezhetünk három pontnál többet. Nem egy csodacsapat látogat Diósgyőrbe, hanem egy hozzánk hasonló középcsapat ellen lépünk pályára. Ésszel kell játszani, nem szívvel, mert ezúttal az eredmény a legfontosabb. Be kell bizonyítani a pályán, hogy jelen pillanatban jobb csapat vagyunk, mint az FTC. Ez a mérkőzés arra is kiváló alkalmat nyújt, hogy felmérjük, hol járunk és mire vagyunk képesek" - vélekedett a tréner.

Ricardo Moniz viszont úgy véli, rendkívül magabiztos Diósgyőrrel találkozik a csapata.

"A DVTK az utóbbi időszakban nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Ezzel szemben áll az elmúlt heteinket jellemző hullámvölgy és teljesítménykényszer. Kizárólag saját magunkra kell koncentrálni, és így visszatalálni a helyes útra. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor a szurkolók egy pörgős, izgalmas, de mindkét csapat számára nehéz mérkőzést láthatnak majd" - nyilatkozta a holland tréner.

Tavaly 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok Miskolcon, ám a találkozó után történtek mellett nem lehet elmenni: Ferencváros-szurkokókat provokáltak és késeltek meg a lefújás után.