Óriási Bayern-rekord; Szalai-gól végzett a Herthával

A német labdarúgó Bundesliga 11. fordulójában a Bayern München 2–1-re győzött a Hoffenheim otthonában, így beállította a Hamburger SV 1982–1983-as, 36 mérkőzéses veretlenségi rekordját. A Schalke Szalai Ádám fejesével és Julian Draxler góljával győzte le Berlinben a Herthát, a Bayer Leverkusen pedig óriási meglepetésre kikapott Braunschweigben.

A Bayern–Hoffenheim meccsen finoman szólva sem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában nem történt sok minden a pályán, ezt követően azonban egyre jobban érezhetővé vált a Bayern fölénye, csak éppen ezt nem tudták gólra váltani a bajorok. A címvédő a 24. percben már nagyon közel járt a gólhoz, de Javi Martínez testéről néhány centivel a jobb alsó sarok mellé pattant a labda Bastian Schweinsteiger szabadrúgását követően.

A félidő hajrájára váratlanul magára talált a Hoffenheim, és percekre a kapujához tudta szorítani ellenfelét, aminek meg is lett az eredménye egy gól formájában. A 34. percben Kai Herdling bal oldali szögletét követően Manuel Neuer előbb megfogta a labdát, amely aztán kicsúszott a kezéből, így Niklas Süle öt méterről az üres kapuba tudott lőni. (1–0)

Nem sokáig örülhettek a hazai szimpatizánsok a vezetésnek, néhány perccel később már egyenlő volt az állás. Franck Ribéry végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos előteréből, a labda pedig Mario Mandzukic lábáról pattant be a jobb alsó sarokba. (1–1)

A második játékrész első periódusa is kiegyenlített játékot hozott, ám a Hoffenheim állt közelebb a gólhoz, az 55. percben Kevin Volland lőtt ballal az égbe hat méterről Sebastian Rudy jobb oldali beadását követően. Később sem változott gyökeresen a helyzet, a Hoffenheim nagyon bátor támadófocit vállalt fel, miközben hátul sem nyílt ki teljesen, bár a Bayernnek így is megvoltak a lehetőségei, de a gól nem akart összejönni, pedig ekkor már a pályán volt Toni Kroos is.

A jég a 75. percben tört meg, előbb Götze került nagy helyzetbe, ám Beck ekkor még becsúszva szerelni tudott az ötösnél. Schweinsteiger azonban harciasan visszaszerezte a labdát, amely ezt követően Javi Martínezhez, majd Ribéryhez került, utóbbi pedig megtalálta Thomas Müllert, aki öt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1–2)

Az eredmény már nem változott a játékvezető hármas sípszaváig, így Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya is szemtanúja lehetett a helyszínen annak, hogy a Bayern beállítja a Hamburg csúcsát, a bajorok ugyanis ezzel a győzelemmel zsinórban a 36. bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek.