Halálos motorbaleset az emlékversenyen

Doriano Romboni a Marco Simoncelli emlékére rendezett futamra készült, amikor edzésbaleset következtében elhunyt.
 

Szörnyű hír rázta meg a motoros világot szombaton: az olaszok közkedvelt versenyzője, a 44 esztendős Doriano Romboni egy edzésbaleset következtében életét vesztette Róma közelében, a 2011-ben elhunyt Marco Simoncelli emlékére rendezett supermoto viadalon.

A baleset a második szabadedzésen történt, Romboni elvesztette uralmát a motorja felett, leesett róla, a mögötte haladó Gianluca Vizziello pedig már nem tudta elkerülni az ütközést és áthajtott honfitársán. Az edzést leintették, a pályán újraélesztett Rombonit pedig mentőhelikopterrel kórházba szállították, de az orvosok hiába küzdöttek az életéért, három órával később közölték, hogy belehalt a sérüléseibe.

Doriano Romboni a 125 és a 250 köbcentiméteres géposztályban is versenyzett, de a kilencvenes években a MotoGP-ben is indult. Előbbi két kategóriában futamokat is nyert.

Marco Simoncelli kísértetiesen hasonló körülmények között vesztette életét: 2011 októberében szintén leesett a motorjáról a Malajziai Nagydíjon, Valentino Rossi és Colin Edwards pedig már nem tudták kikerülni. Simoncelli 24 éves volt.