Újabb szupercsere: Belgium nyolcaddöntős!

A 88. percben szerzett találattal Belgium 1-0-ra legyőzte Oroszországot, ezzel továbbjutott a világbajnokság H csoportjából.

Eredmény - labdarúgó-világbajnokság, H csoport, 2. kör:


Belgium-Oroszország 1-0 (0-0)

Rio de Janiero, Maracana-stadion, 73 819 ezer néző, Vezette: Brych (német)

Belgium: Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vermaelen (Vertonghen, 31.), Witsel, Fellaini, De Bruyne, Hazard, Mertens (Mirallas, 75.), Lukaku (Origi, 57.). Szövetségi kapitány: Mark Wilmots

Oroszország: Akinfejev - Kozlov (Eschenko, 62.), Ignashevich, Kanunnikov, Glushakov, Kokorin, Berezutzkij, Shatov (Dzagojev, 83.), Samedov, Fayzulin, Kombarov. Szövetségi kapitány: Fabio Capello

Gólszerzők: Origi (88.)

Sárga lap: Glushakov (38.), Witsel (54.), Alderweireld (74.)

Második mérkőzését is megnyerte a belga válogatott a brazíliai világbajnokságon, és bár nem sziporkáztak Hazardék a meccs minden egyes szakaszában, nem mondhatjuk, hogy nem érdemelték meg a három pontot.

Ha az oroszokhoz viszonyítjuk a mai teljesítményüket - mert mégis kihez kellene - akkor azt mondhatjuk, többet tettek a győzelemért. Az első félidőben Dirk Mertens, a második félidőben pedig Origi és Mirallas is veszélyeztetett, míg Kevin De Bruyne az egész 90 perc alatt sokat tett a gól megszerzéséért, a támadások sikerességéért.

A gól végül a 88. percben született meg, kellett hozzá Hazard és Origi klasszisa is.

Hatpontos a Wilmots-csapat, és ezzel továbbjutott.


Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.
VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, BELGIUM OTT VAN A NYOLCADDÖNTŐBEN!
92. PERC: Mirallas előtt adódott nagy helyzet. Támadtak az oroszok, de labdát vesztettek, jöhetett a belga kontra, amelynek végén Hazard kipasszolta Mirallasnak a labdát, aki erőtlenül lőtt kapura.
Három percet hosszabbít a játékvezető.
90. PERC: Belga szölget, Origi harcolta ki. Elég gyorsan elhalt a sarokrúgás.
88. PERC: GÓÓÓÓÓL! Belga kontra futott a bal oldalon, Hazard és Origi haladt egymás mellett, majd a Chelsea játékosa levitte az alapvonalig, középre passzolt, Origi pedig a kapuba vágta a labdát! 1-0!
87. PERC: Hazard kavart megint, rá is lőtte a labdát, de szöglet lett a próbálkozásból. Azt De Bruyne végezte el
85. PERC: Hazard jutott be a 16-oson belülre, de a továbbpasszintott labdát kivágták. Nem sokkal később Origi próbálkozott a jobb szélen, a végét megnyomták a belgák.
83. PERC: Szabadrúgáshoz jutott 17 méterre a kaputól Belgium, Kanunnikov kezezett. Előtte még cserélt Oroszország. Shatov helyett Dzagojev ment be. Mirallas végezte el a szabadot, kapufa lett a vége.
81. PERC: A félidő legnagyobb lehetősége. A jobb szélen futott fel Eschenko, meg is kaptaShatovtól a labdát, lőtt laposan, de mellésuhant a labda.

Fellaini jól játszott a középpályán
Fotó: Europress Fotóügynökség
79. PERC: Hosszú idő után az első les a mérkőzésen, Origi, Fellaini fejese után.
78. PERC: Eljutottak a belgák az orosz 16-osig, Origi lőtt a "blokkba".
76. PERC: Újabb orosz szöglet. Kombarov végezte el, Witsel tisztázott.
75. PERC: CSERE a belgáknál, Mertens jött le, Mirallas a helyén. Negyedórája van, hogy olyan csodát tegyen, mint amit Mertens az első körben.
74. PERC: SÁRGA lap Alderweireldnek, miután Kanunnikovnak lépett oda.
71. PERC: Hatan is részt vettek az orosz kontrában, Shatov elől van Buyten tisztázott szögletre. Az első után Kompany mentett fejjel, és az ismétlés után is ő tisztázott. Samedov maradt lent aztán a földön, miután Hazarddal ütközött.
67. PERC: Azt kell írnunk, hogy az oroszok átvették az irányítást. Egyelőre jól rombol a belga védelem, ellenben támadásokra mostanság nem maradt elég energia és koncentráció.
65. PERC: Orosz szöglet, a labdát ott tartják a belga térfélen ezekben a percekben.
62. PERC: CSERE az oroszoknál, Kozlov helyett Eschenko a pályán.
59. PERC: Az oroszok helyzete után alakított ki még nagyobbat a belga csapat. Szóval érkezett a beadás a belga 16-oson belülre, ollózni próbált a támadó, de ez nem jött össze. A lecsorgó labdára lecsapott De Bruyne és végigszáguldott a pályán, kiadta Hazardnak, aki középre gurított, Origielesett, de nem történt szabálytalanság.
57. PERC: CSERE a belga válogatottban. Lukaku helyett Origi a pályán. Nem meglepő, Lukakunak eddig nem megy a világbajnokságon.

A belga királyi pár a meccsen
Fotó: Europress Fotóügynökség
Csak nehogy beleüljenek az 1-1 pontba a csapatok! A belgáknak még csak-csak jól jönne, de az oroszoknak kevésbé.
54. PERC: SÁRGA lap, Witsel kapta.
53. PERC: Orosz szöglet, amelyet van Buyten vágott ki. A takarítás után újra az oroszoké volt a labda, már most többet birtokolják a labdát, mint az első félidő első negyedórájában.
49. PERC: Witsel és Kanunnikov csapott össze. Ez a harmadik párbaj, ami után lent marad két játékos. Witsel vállát kellett ápolni.
46. PERC: Kanunnikov Alderweireldnek feladja a leckét, igaz, az orosz meglökte egy magas előrevágott labda után. Azért Courtois biztosított.
46. PERC: Elkezdődött a második félidő. Nincs újabb csere!
Nem rossz meccs, hamarosan következik a második 45 perc.
45+1. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
Egy percet hosszabít a német spori.
44. PERC: Óriási orosz helyzet! Glushakov adott be a bal oldalról, középen Kokorin tisztán fejelhetett, de a fejese egy picivel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A félidő vége az oroszoké!
42. PERC: Kozlov ment el a jobb szélen, és kiharcolt egy szögletet. A kipattanót Fayzulin nagyon messziről, kapsáből lőtte rá, nagyon fölé.

Berezuckij megy a labdáért
Fotó: Europress Fotóügynökség
41. PERC: Orosz szöglet, amelyet egy orosz szabálytalanság ölt meg a beívelés után.
40. PERC: Kokorin egyedül vezethette két védőre a labdát, az utolsó pillanatban Kompanybeavatkozott. Nagy mentés volt.
38. PERC: SÁRGA lap, Glushakov kapta, megrúgta Mertenst.
36. PERC: Nagy helyzet: Mertens megverte a védőjét a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, és ezúttal sem tudta eldönteni, rálője-e vagy beadja, végül az előshöz állt közelebb a próbálkozás,Akinfejev kiütötte a labdát.
35. PERC: Shatov kicsit önző volt az orosz kontra alkalmával, gyenge lövéssel jelentkezett, ahelyett, hogy kiadta volna balra tisztán érkező csapattársának.
A csoportban Dél-Korea és Algéria 21 órától csap össze.
31. PERC: CSERE! Vermaelen helyett Vertonghen a pályán, sérülés az oka a véltoztatásnak.
31. PERC: Courtois-nak kellett védenie, ugyanis messziről rászúrta Kokorin.
30. PERC: Samedov adta középre a labdát, de az elhagyta a kapu mögött a játékteret. Hamvába holt kísérlet.
26. PERC: Kanunnikov esett el a 16-oson belül, Alderweireld mellett tette ezt, gyanús eset volt, be is fújhatták volna a tizenegyest.
25. PERC: Mertens végzett el szögletet, ő is harcolta ki mellesleg, Kanunnikov tisztázott.
24. PERC: Alderweireld és Kokorin fejelt össze, rövid szünet után mindketten folytatták.
20. PERC: Megint Mertens, beadás-lövés-féle volt a következő próbálkozása, középen nem volt senki.
18. PERC: Mertens úgy gondolta, most lő, ellentétben a korábbi önzetlenségével. 18 méterről lőtte rá, Akinfejev biztosított. Nem sokkal ment mellé.
14. PERC: Itt a válasz! De Bruyne szaladt végig a középpályán, kiadta a szélre Mertensnek, aki középre passzolt, de Fellaini elől kivágták a labdát. Szép támadás volt.

De Bruyne nagyon jó, ma is
Fotó: Europress Fotóügynökség
12. PERC: Az első helyzet, méghozzá orosz! Courtois-nak kellett nagyot védenie Fayzulin 17 méterről leadott lövése után. A kipattanó után szögletre tisztáztak a belgák, de az végül nem járt sikerrel.
8. PERC: Kevin De Bruyne gyűjtögeti szorgosan a labdákat a középpályán. A labda gyakorlatilag a kezdés óta a belgáknál van.
5. PERC: Alderweireld indította Mertenst, de az utolsó pillanatban az apró csatár elől menteni tudtak.
Már most megjósoljuk, hogy ez egy baromi jó meccs lesz! Amilyen lendülettel belevetették magukat a csapatok, nem is lehet másmilyen.

Ő az oroszokra FOGadott
Fotó: Europress Fotóügynökség
2. PERC: Azonnal belga szöglet egy lendületes akciót követően, de tisztáznak az oroszok.Samedov és Vermaelen fejel össze aztán, előbbi járt rosszabbul.
Mint látható, Moussa Dembele, Nacer Chadli és Jan Vertonghen sincs ott a belgák kezdőcsapatában, kimaradtak tehát a Tottenham játékosai.
1. PERC: Elkezdődött a meccs.
A himnuszokat hallgatjuk. Ott van a helyszínen Sepp Blatter, a FIFA meglehetősen sokat támadott elnöke is.
A riói Maracana-stadionban rendezik a meccset, amelynek talaja hagy kívánnivalót maga után. Hogy a gödrök kinek kedveznek, nem tudjuk, de talán az oroszok jobban hozzászoktak már odahaza az időjárás által is meggyötört gyephez.
Hamarosan kezdődik a mérkőzés és élő szöveges közvetítésünk.
ELŐZMÉNYEK:
A világbajnokság előtt többen is titkos esélyesnek gondolták a belga válogatottat, ez a többség valamelyest csökkent az Algéria elleni mérkőzés alatt és után. Mark Wilmots csapata ugyanis kínkeservesen győzte le az észak-afrikai válogatottat, kétségtelen viszont, hogy ez hátrányból is sikerült neki.
Marouane Fellaini és Dirk Mertens becserélése jelentette a kapitánynak az üdvösséget, ők fordították meg a találkozót, ezzel 3 ponthoz juttatva a belgákat.
Ami az oroszoknak nem jött össze, merthogy Akinfejev kapus nagy hibája nyomán a Koreai Köztársaság szerezte meg a vezetést kettejük mérkőzésén. Ezt egyenlítette ki Kerzsakov, szintén csereként beállva. Hogy a belga-orosz meccsen lesz-e cserés gól, nem tudjuk.
Belgium 11 tétmeccs óta veretlen, legutóbb Németországtól kapott ki a 2012-es Eb-re kvalifikáló mérkőzésen 2011 októberében. Ha vasárnap sem szenvednek vereséget, beállítják a válogatott korábbi 12 meccses veretlenségi sorozatát.