Vereséggel debütált Mátyus János

Az Újpest hazai pályán 3-2-re nyert a Nyíregyháza ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Fotó: MTI 

Hét közben váratlanul lemondott vezetőedzői posztjáról Csábi József, így megüresedett a nyíregyházi kispad. A csapat vezetését az a Mátyus János vette át, aki viharos körülmények között hagyta ott a Pápát: a debütáló tréner majdnem pontot is szerzett.

Az első félidőben az Újpest akarata érvényesült a Szusza Stadionban, a fölényük pedig két gólban mutatkozott meg, hiszen előbb Simon, majd Bardhi vette be a kaput.

A szünet előtt a vendégek szépíteni tudtak, nem is akárhogy: a Pekárnak gólpasszt adó Koller Krisztián a labdaszerzése, illetve pontos átadása előtt a partjelzőt is megkerülte.

A szünetet követően aktívabban focizott a Szpari, újabb találatot mégis a lila-fehérek szereztek Stanisavljević révén, majd a 88. percben Molnár ismét faragott a hátrányból, így ki is alakult a 3-2-es végeredmény.

Eredmény - OTP Bank Liga, 12. forduló


Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Erdős

Gólszerzők: Simon K. (12.), Bardhi (27.), Stanisavljevic (83.), illetve Pekár (42.), Molnár (88.)
Sárga lap: Heris (80.), illetve Nagy Z. (20.), Kostic (29.), Gengeliczki (57.), Törtei (61.), Spitzmüller (77.)
    
Újpest: Balajcza - Nego, Litauszki, Heris, Forró (Kosovic, 79.) - Nagy G. (Rojo, 88.), Bardhi, Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 66.) - Simon K. 

Nyíregyháza: Balogh J. - Nagy Z. (Fodor, 69.), Gengeliczki, Törtei, Szokol - Zivanovic (Molnár, 75.), Pákolicz, Kostic, Sándor I. (Spitzmüller, a szünetben), Pekár - Koller

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések