Curling-Eb: a lányok egyelőre az első helyen

A női válogatottunk egyelőre jobban áll, mint a férfiak a svájci curling-Európa-bajnokságon.

A férfiválogatott nagy küzdelemben 6-5-re verte Lengyelországot a B csoportos curling-Európa-bajnokságon hétfőn. Csakhogy előtte a finnektől 8-2-re kapott ki, s így felemásan zárult a hétfő a mieink számára.

"A finnek elleni meccsen sajnos nem játszott jól a csapat, nem találtuk a megfelelő sebességet, a megfelelő irányt, nem volt meg az összhang a csapaton belül, és igy sajnos esélyünk sem volt. A lengyelek elleni meccs előtt átbeszéltük a csapattal a helyzetet és cseréltunk. Nyitrai József Fóti Balázs állt be lead pozícióba. 

Ez a meccs sem volt egyszerű, bár azt gondolom, hogy végig uraltuk a játékot, annak ellenére is, hogy csak a legvégén vettük át a vezetést, és nyertük meg a meccset. Közben a belgák megverték a walesi csapatot, így újra versenyben vagyunk, persze több hiba már nem fér bele. Mostantól minden meccset nyernünk kell, ha a 4 közé szeretnénk jutni" - nyilatkozta a férficsapat edzője, Vaspöri Tamás.

Az összképet javította, hogy a nők előbb Törökországot verték 9-8-ra, majd Szlovákiát győzték le 7-4-re. Ezzel versenyben vannak a továbbjutást érő első két hely valamelyikének megszerzésében.

Olyannyira, hogy jelenleg vezetik a tabellát!

Az állás:


Férfiak, kék csoport:

1. Finnország (4 győzelem, 1 vereség) 
2. Wales (3-1) 
3. Ausztria (3-2) 
4. Belgium (3-2) 
5. Magyarország (3-2) 
6. Lengyelország (2-2) 
7. Spanyolország (1-4) 
8. Románia (0-5)

Nők:

1. Magyarország (4-1) 
2. Olaszország (4-1) 
3. Norvégia (4-1)
4. Törökország (4-1) 
5. Ausztria (3-2)
6. Anglia (3-2) 
7. Lengyelország (2-3)
8. Hollandia (1-4) 
9. Fehéroroszország (0-5) 
10. Szlovákia (0-5)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések