Itt a kapus, aki hatból hat büntetőt fogott

Az Inter kapusaSamir Handanovic büntetőt védett a Dnipro elleni mérkőzésen a labdarúgó Európa-ligában. Ez elő szokott fordulni. De hatszor egymás után?!

Márpedig a jó Samir klubcsapata legutóbbi hat büntetőjét mind megfogta. Elképeszt, de idén az Inter ellen eddig négy tizit ítéltek a sporik, de hiába, a büntető nem volt igazi büntetés, mert a szlovén kapusnak és egyszer sem kellett a háta mögé nyúlnia. Az előző szezonban ehhez hozzáadódik további két hárított tizenegyes és ezzel Handanovic máris kiérdemelte az "eposzi hős" jelzőt.


Ha a szlovén portás nem hárítja a büntit, attól még nem dőlt volna össze a hát Torinóban. Ugyanis az Inter toronymagasan megnyerte már az Európa-liga F-csoportját, egy esetleges döntetlen sem befolyásolta volna csoportelsőségét. Mondjuk a Dnyiprónak jól jött volna további két pont.

A csoport érdekessége, hogy a Saint-Étienne ötből ötöt ikszelt, és akár hat döntetlennel is továbbjuthat, ha a 6. fordulóban ikszel a Dnyipróval, a Qarabag pedig nem tudja megverni az Intert. Na ilyenre is ritkán adódik példa, feltesszük a fogadóirodák fantáziáját már foglalkoztatja is egy remek edds erre az eshetőségre. 

Európa-liga, F-csoport, eredmény:

Inter (olasz)–Dnipro (ukrán) 2–1 (1–1)
Gól: Kuzmanovic (30.), Osvaldo (50.), ill. Rotany (16.) Kiállítva: Ranocchia (47.)

1. Internazionale 5 3 2 0 6–2 4 11
2. Saint-Étienne 5 0 5 0 2–2 0 5
3. Qarabag 5 1 2 2 3–5 –2 5
4. Dnyipro   5 1 1 3 3–5 –2 4

Forrás: Sport24, Fotó: Europress

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések