A Szolnok tíz góllal nyert Berlinben

A Spandau 04 vendégeként Berlinben is diadalmaskodni tudott, méghozzá tízgólos különbséggel a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12 csapatos főtáblájának B jelű hatosában, a körmérkőzéses sorozat szerda esti második fordulójában.


Eredmény, BL, főtábla, 2. forduló, B csoport:

Spandau 04 (német) - Szolnoki Dózsa-Közgép 7-17 (1-4, 1-5, 3-4, 2-4)

a magyar csapat góldobói: Tóth M. 5, Varga Dénes 4, Vámos, Kis G. 3-3, Madaras 2

Az első fordulóban a horvát Primorje Rijeka ellen idehaza aratott egygólos siker után a folytatásban is győztes meccsre készült a Tisza-parti alakulat, amely a német fővárosban a hazai pólósok mellett több légióst, így a kapuban a magyar Baksa Lászlót felvonultató együttessel szállt vízbe.

A találkozó elején a berliniek jutottak előnyhöz (1-0), utána viszont afféle szolnoki pólófesztivál következett, merthogy a magyar csapat gyors egyenlítést követően sorozatban nyolcszor vette be a Spandau hálóját (1-8). A második negyed után 9-2-re, a harmadik után pedig 13-5-re vezetett a Szolnok, amelynek számos kiváló játékosa közül különösen az öt gólig jutott Tóth Márton és a négy ízben eredményes olimpiai és világbajnok Varga Dénes volt igazán elemében. A kétszeres ötkarikás aranyérmes és kétszeres vb-győztes Madaras Norbert állította elő a tízgólos differenciát (5-15), s a végén is maradt a kétszámjegyű különbség: a magyar csapat 17-7-re diadalmaskodott.

A harmadik főtáblás játéknapon, január 14-én a szerb Partizan Beograd látogat Szolnokra. 
    
korábban, A csoport:  

ZF-Eger - Pro Recco (olasz)  4-12 (1-5, 2-3, 1-3, 0-1)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések