Vízilabda: Megvan az Eger második győzelme

Megszerezte második győzelmét az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján: a magyar csapat szerda este a görög Olympiakoszt verte egy góllal a Bitskey-uszodában.


Eredmény, BL-főtábla, A csoport, 4. játéknap:
ZF-Eger - Olympiakosz (görög) 10-9 (4-3,  3-2, 3-2, 0-2)

a magyar együttes góldobói: Hosnyánszky 3, Bedő 2, Hárai, Erdélyi, Cuckovic, Vapenski, Biros  1-1

Az Eger a nyitókörben 7-7-es döntetlent játszott a címvédő CNA Barcelonetával, majd hazai medencében nagyon - 12-4-re - kikapott az olasz Pro Reccótól. Két héttel ezelőtt viszont bravúros, 7-3-as győzelmet aratott az olasz Brescia vendégeként.

Magyar szempontból jól indult a meccs: már az első támadás végén vezetést szerzett a világbajnok Hárai Balázs, majd centertársa, a szintén vb-aranyérmes Bedő Krisztián módosított 2-1-re. Az első szünetig hasonlóan alakult a mérkőzést: görög egyenlítésre magyar gól volt a válasz, így lett Erdélyi Balázs, majd Hosnyánszky Norbert egyformán távoli találatával 4-3.

Hosnyánszky a folytatásban is remekelt, a montenegrói légiós, Uros Cuckovic után előbb messziről bombázott a kapuba, majd büntetőből alakította 7-4-re az állást. A nagyszünetre közelebb zárkóztak a görögök (7-5).

Bedő centergólja vezette fel a harmadik negyedet, ötméteresből szépített az Olympiakosz (8-6). A szerb Boris Vapenski (9-6), majd Biros Péter állította vissza a háromgólos különbséget (10-7).

Görög találattal rajtolt a befejező játékrész, sőt emberelőnyből még közelebb kerültek (10-9), miközben a hazai akciók befejezése nem sikerült, de egyenlíteni már nem tudott a vendégegyüttes.

Az Eger sikerével feljött a második helyre a Pro Recco mögé.

A magyar bajnokcsapat február 11-én, az ötödik fordulóban a szerb Radnicki Kragujevac vendége lesz.

később,  B csoport:
Jug Dubrovnik (horvát) - Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 19.00

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések