A hatékonyabb sporttámogatásért

A párhuzamosságok megszüntetéséről és a sportcélú támogatások hatékonyabb elosztásáról tárgyalt Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke Szita Károllyal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökével.


Az egyórás keddi egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón Borkai kiemelte, hogy az állam mellett a megyei jogú városok biztosítják azokat a sporttámogatási összegeket, amelyek a versenyzők kinevelésére és az infrastruktúra fejlesztésére is fordíthatóak.

"A meglévő rendszer hatékonyságának növelése érdekében fontos, hogy megszüntessük a párhuzamosságokat, ezzel kiszélesíthető a támogatási bázis" - mondta a MOB elnöke, s jelezte, a jövőben negyedévente tárgyalnak majd az MJVSZ vezetőjével.

Szita Károly hangsúlyozta, hogy Magyarországon 23 megyei jogú város van, s ezek a magyar sport második legnagyobb finanszírozói, az idén például 11 600 000 forintot adnak közvetlen sportfinanszírozásra.

"Mi abban számítunk a MOB segítségére, hogy a szakmai tudásával hozzájárul majd ahhoz, hogy ezeknek a pénzeknek az elosztása minél hatékonyabb legyen" - mondta az MJVSZ elnöke, s hozzátette, a 23 városban most 138 ezer 18 év alatti sportol, közülük valamivel több mint 50 ezer az igazolt versenyző.

"A szakmai programok a MOB-nál futnak össze, ezért nekünk az a legfőbb feladatunk, hogy felmérjük az igényeket, összefésüljük ezeket, s így régiónként a megfelelő sportág fejlesztésére legyenek fordíthatóak a támogatási összegek" - közölte Szabó Bence, a MOB főtitkára.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések