Így büntetik Dárdaiék a focistákat

1000 eurós (átszámítva 300 ezer forintos) büntetést ér a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-nél az új belső magatartási szabályzat értelmében egy fegyelmezetlenség miatt összeszedett piros lap. Az is fizet, aki elkésik, az is, aki elhagy valami, és az is, akinek megcsörren a telefonja értekezlet közben, de a Bundesligában való bemutatkozás és az első gól is anyagi terheket von maga után. Az egyik lap nyilvánosságra hozta a "kódexben" szereplő büntetési tételeket, írja a csakfoci.hu.


Egyik első intézkedéseként magatartási kódexet vezetett be Dárdai Pál a Hertha BSC első csapatánál, hogy rendezett körülmények között folyjanak a csapat mindennapjai. A bz-berlin.de most nyilvánosságra hozta az abban szereplő büntetési tételeket. Íme.

1. 45 perccel az edzés kezdete előtt mindenkinek az öltözőben kell lennie. A késésért percenként 25 eurót kell fizetni, de ha valaki az öt percet túllépi, 250 eurót kell becsengetnie. 800 eurós büntetést ér, ha valaki egyáltalán nem jelenik meg egy gyakorláson.

2. 20 eurót kell befizetnie a kasszába annak, aki valamilyen felszerelését (cipőjét, kabátját stb.) a pályán felejti.

3. 200 euróval lesz szegényebb az a játékos, akinek egy értekezlet közben megcsörren a telefonja.

4. Az újonnan érkezők egy másik új arccal összefogva meghívják az egész csapatot valahova ebédre vagy vacsorázni.

5. Ha egy ifiből felkerülő játékos bemutatkozik a Bundesligában, 200 eurót kell elhelyeznie a csapat kasszájában. 250-et pedig annak, aki élete első gólját szerzi a német élvonalban.

6. A legdrágább mulatságnak a feleslegesen összeszedett, fegyelmezetlenség miatt kapott piros lap számít. Az ilyen esetekben 1000 euróra büntetik a vétkest.

7. A büntetéseket egy héten belül Sascha Burchertnél, az egyik tartalékkapusnál kell rendezni.

Forrás: Csakfoci

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések