Lahm: váltani kell a Bayernnél

Philipp Lahm, a Bayern München csapatkapitánya szerint lassan el kell kezdeni előkészíteni a generációváltást az együttesnél. A válogatottól már visszavonult labdarúgó úgy érzi, az olyan egyéniségeket is képes lennének befogadni, mint például Zlatan Ibrahimovic, írja a csakfoci.hu.


A válogatottól már visszavonult a Bayern München csapatkapitánya, Philipp Lahm, és 31 évesen már azt is nagyjából tudja, meddig akar klubszinten még futballozni. A védelemben és a középpályán is bevethető labdarúgó úgy érzi, az elmúlt évek sikercsapatának egy része lassan kiöregszik, így el kell kezdeni tervezni a jövőt.

– Itt már az előző generáció is olyan játékosokból állt, akik maximálisan azonosultak ezzel a klubbal. Elég, ha Hasan Salihamidzic, Jens Jeremies vagy Mehmet Scholl nevét említem. Nagyon fontos, hogyha mi leköszönünk, az újak ugyanilyenek legyenek, mert ez mindig is jellemezte ezt a klubot. A feladat nem könnyű. Meg kell tervezni az igazolásokat és azt is, kiket hoznak fel az ifiből. Nagy gond ugyanakkor nincs, hiszen vannak olyan korú játékosaink, akik az átmenetet "levezényelhetik". Manuel Neuer, David Alaba vagy Thomas Müller is közéjük tartozik. Az viszont biztos, hogy a mostani húzóemberek közül páran már egy-két éven belül kiesnek, azaz a munkát el kell kezdeni – fogalmazott.

Lahm hozzátette, szerinte olyan összetartó a közösség a bajoroknál, hogy egy olyan karakter is simán be tudna illeszkedni, mint például Zlatan Ibrahimovic.

Forrás: Csakfoci

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések