McLaren: Alonso emlékszik tesztbalesetére

Az istálló még mindig azt állítja, nem volt gond a kocsival, amikor a kétszeres világbajnok spanyol kicsúszott februárban, Barcelonában, írja a Vs.hu.


Bár a telemetriai adatok alapján semmi különös nem történt az autóval, és a később elvégzett vizsgálatok sem mutattak ki rendellenességet az autón, Fernando azt mondta, a baleset előtt a kormányzás nehézkessé vált. Ennek ismeretében a csapat újabb szenzort épített az autóba, hogy ezzel is hatékonyabbá tegye az adatgyűjtést – írta közleményében a McLaren Honda az NSO szerint. Azaz Fernando Alonso emlékszik a balesetre, amelynek következtében napokat töltött kórházban és a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat is ki kellett hagynia. Az, hogy a Maláj GP-n ott lesz-e, csütörtöki vizsgálatoktól függ – erről bővebben itt írtunk.

Kérdéses még Valtteri Bottas részvétele is a hétvégi futamon, őt is csütörtökön vizsgálják meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai. Ő azért hagyta ki az Ausztrál GP-t, mert hátsérülést szenvedett és a verseny előtti teszten nem tudott a megadott időn belül kiszállni autójából. Csapata, a Williams jelezte: ha a finn pilóta nem indulhat, akkor sem Susie Wolff lesz a helyettese – pedig ő lehetne az évezred első női pilótája az F1-ben –, hanem valaki más. Nevet azonban nem mondtak.

Forrás: VS:hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések