Nagy volt versenyzési kedv a Naplás-tónál

A ragyogó napsütés és a kiváló terep mágnesként vonzotta a futás szerelmeseit a XVI. kerületi Naplás-tó melletti, dimbes-dombos erdei utakon kijelölt pályákra.


Az Everling Tavaszváró terepfutó versenyen a legkisebbek 300 méteres körön, a MASZ Sport XXI. Program U11 és U13 éves indulói pedig 1500, illetve 2000 m-es távon mérhették össze tudásukat. Utóbbiak mindkét kategóriáját az Ikarus BSE  csapatai nyerték.

A nap csúcseseménye volt a több mint 200 indulót vonzó speciális, 5x2 km-es Super sprint verseny,  amelyen sajátos módon, mintegy résztávos edzést imitálva, 13 percenként újrarajtoltak a futók a közel két kilométeres körön. A korábbi sokszoros győztes és 3000 méteres akadályfutásban országos bajnok Dani Áronnak ezúttal komoly kihívója akadt a 10 000 méteres magyar bajnok Gregor László személyében.

Az első szakaszt ugyan még Dani Aron nyerte, a második két kilométertől kezdve azonban már Gregor László vette át az irányítást és a további négy futamban már ő végzett az élen. Az öt szakaszt összesítve a békéscsabai fiú több mint félperces előnnyel diadalmaskodott a két BEAC-os futó, Dani Áron és Farkas Dárius előtt.

"- Először futottam egy ilyen különleges "résztávos" versenyen - értékelt a befutó után Gregor László. – Miután a jelenlegi hazai legjobbak közül is indultak a versenyen, így igen színvonalas és szoros küzdelem volt, komoly taktikai lehetőségekkel, köszönhetően a kötelező pihenőknek.”

A hölgyeknél a sokszoros bajnok Kácser Zita vitte a prímet Ferencz Kata és a duatlon, triatlon nemzetközi klasszisa, a többszörös világbajnok Csomor Erika előtt.

„- A pálya nem volt könnyű, de sokkal jobban ment, mint az előző évben, így összességében nagy élményként éltem meg a versenyt – mondta Kácser Zita. -  Remek idő, jó hangulat, kiváló futás, tökéletes szervezés!"  Az esemény a multiNavigator kupasorozat második állomása is volt. 

Forrás: mahfusz.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések