Kosárlabda: Elutasították a DVTK óvását

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) versenybizottsága elutasította a DVTK óvását a női NB I döntőjének hétfői nyitánya után.


A finálé első meccsét a Sopron nyerte hazai pályán 77-74-re, ám a lefújás után a miskolciak óvást jelentettek be, mivel szerintük az utolsó percben, Naignouma Coulibaly és Krivacsevics Tijána kipontozódása után soproni részről nem a megfelelő játékos - Alekszandra Crvendakic helyett Zsovár Orsolya - dobta a büntetőket.

"Fél órája kaptuk meg a hivatalos indoklást az MKOSZ-től, amely formai okokra hivatkozva elutasította az óvást, mivel nem a szabály által előírt időn belül jeleztük, hogy nem a jogosult játékos dobja a büntetőket" - tájékoztatta az MTI-t szerdán Szabó István, a miskolciak technikai vezetője, hozzátéve: ez a döntés leveszi a felelősséget a játékvezetőkről, akik a találkozón kétszer is engedték, hogy ne a jogosult játékos büntetőzzön.

A mali center, Naignouma Coulibaly két sportszerűtlen hibájára utalva - melyek miatt a DVTK-légiós nem szerepelhet a második meccsen - Szabó István elmondta, az első esetben érthetetlen ítélet született, mivel az afrikai játékos egyszerűen átesett soproni ellenfelén.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzésére csütörtökön 18 órától kerül sor Miskolcon.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések