Veszített az ETO

A győri focicsapat kétgólos hátrányt dolgozott le otthon a Nyíregyháza ellen, mégis kikapott. A Puskás Akadémia Pápán szerezte meg első 2015-ös bajnoki győzelmét. A Pécs kapusát már a 6. percben kiállították Pakson, vereség lett a vége.


A nehéz helyzetben lévő Győri ETO labdarúgócsapata korán hátrányba került hazai pályán a Nyíregyháza ellen, Kamenár kapus mozdult ki rosszul a kapujából egy szögletnél, Lang lábáról pedig a hálóba pattant a labda. Öngól a 3. percben...

A folytatásban is főleg a Szpari akarata érvényesült, így a szünet előtt sikerült megduplázni az előnyt, Fodor fejelt a győri kapuba. Az ETO a második játékrész kezdetén jelezte, nem adta fel a mérkőzést, majd a 62. percben összejött a szépítő találat, Lipták használta ki Balogh kapus bakiját.

Felpörgött a góltól a Győr, sorra jöttek a hazai helyzetek, majd a 78. percben az ezen a mérkőzésen csereként debütáló, 19 esztendős Mayer Milán bólintott a kapuba. A folytatásban meg is nyerhették volna a meccset a győriek, de Pekár talált be, a Nyíregyháza 3-2-re nyert.

A Puskás Akadémia együttese ezzel egy időben Pápára látogatott, Lencse révén pedig a 27. percben a vezetést is megszerezte. A második játékrészben Seye került hatalmas ziccerbe, egyenlíteni azonban nem tudott, a vendégek kapusa nagyot védett. A lefújásig már kézben tartotta a meccset a felcsúti együttes, amely első bajnoki győzelmét aratta 2015-ben.

Egy harmadik összecsapás is 18 óra 30 perckor kezdődött, méghozzá a Paks és a Pécs csörtéje. A tolnaiak az első félidőben döntöttek el a meccset, Baló büntetőből, Könyves akcióból volt eredményes. A pécsiek kapusát, Poleksicet már a 6. percben kiállította a játékvezető, miután lerántotta gólhelyzetben kilépő Balázst.

Eredmények - OTP Bank Liga, 23. forduló

Győri ETO - Nyíregyháza Spartacus 2-3

Lombard Pápa - Puskás Akadémia 0-1

Paksi FC - PMFC 2-0

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések