Rio 2016 - Negyedikek a női vízilabdázók, döntőben a női kajaknégyes

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az orosz csapattól a bronzéremért vívott mérkőzésen a riói olimpia pénteki versenynapján, amelyen a női kajaknégyes 500 méteren, a férfi kenukettes pedig 1000 méteren bejutott a szombati döntőbe.
Bíró Attila Európa-bajnok vízilabdacsapata 10 másodperccel a helyosztó lefújása előtt még 12-11-re vezetett, de az oroszok az utolsó másodpercben szerzett góllal kiverekedték maguknak a büntetőpárharcot, amelyben 7-6-ra győztek. A magyarok négy évvel ezelőtt Londonban, valamint nyolc éve, Pekingben is negyedikként zártak az olimpián.

"Nagy és fájó tanulság ez nekünk, sajnálom a lányokat, mert sokat tettünk azért, hogy idáig eljussunk, a mérkőzésen belül is, különösképpen a második félidőben komoly erőket mozgósítva, helyenként jó játékkal megfordítottuk az eredményt" - nyilatkozta a meccs után Bíró Attila, s hozzátette: "Ha lett volna bármi, amit nem tettünk volna meg, akkor lenne hiányérzetem, ami persze az érem elmaradása miatt azért mégis van".

A címvédőnek tekinthető Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kvartett - a londoni győzelem alkalmával Csipes helyén Kovács Katalin ült - futamgyőztesként jutott be pénteken a szombati döntőbe, míg a 2013-ban világbajnok Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó ugyan nehezebben, de szintén kvalifikálta magát a fináléba. A kenus páros a pénteki kevésbé meggyőző teljesítménye ellenére éremesélyesnek számít szombaton.

A férfi kajaknégyes - Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállításban - a szombati B döntőbe jutott, ahogyan Molnár Péter K-1 200 méteren.

A női öttusázók versenyében előbb az úszásra, majd az úgynevezett bónuszvívásra került sor pénteken, s a csütörtöki körvívást három ellenfelével holtversenyben a 15. helyen záró Kovács Sarolta ebben a két számban feljött a nyolcadik helyre, míg a körvívás után 33. Földházi Zsófia három helyet tudott javítani, s a 30. pozícióból várja a lovaglást és a lövészettel kombinált futást.

Pénteken a férfi gyaloglók versenyében három magyar volt érdekelt: a 20 éves Venyercsán Bence a 44. helyen ért célba, Srp Miklóst kizárták, Rácz Sándor pedig feladta a viadalt.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések