Elkészült az új futópálya, lehet menni edzeni a Normafára

Megújult a sétaösvény és a játszóterek, mosdókat, padokat, ivókutakat helyeztek ki a Normafán.
Átadták a felújított Jánoshegyi utat és a nyomvonalán kialakított rekortán futópályát a Normafánál csütörtökön. Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere elmondta: a tavaly májusi népszavazás után egy nagyon jó, kompromisszumos program állt össze, amelynek részeként megújult a sétaösvény és a játszóterek, mosdókat, padokat, ivókutakat helyeztek ki. A közel 400 hektáros területnek már van gazdája, minden nap karban tartják - tette hozzá.

A kerület vezetője kiemelte: a kormány további programok támogatásáról is döntött, például arról, hogy a fogaskerekű vasút Széll Kálmán tér és a Normafa felé meghosszabbítása miatt meg tudjanak szerezni egyes magánterületeket. A beruházás 20 milliárd forintból valósulhat meg.

Pokorni Zoltán célként jelölte meg azt is, hogy ne csak a gerincet fejlesszék, hanem a Harangvölgy, Zugliget és Budakeszi felé is terjeszkedjenek. Kifejtette: terveik között szerepel a 30 éve lakatlan Fácános területének helyreállítása és egy természetvédelmi oktatóközpont kialakítása, az egykori Lóvasút végállomását pedig jövő nyárra újítanák fel.

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár arról beszélt: a kormánynak szükséges van olyan partnerekre, önkormányzatokra, amelyek felismerik a sport jelentőségét. Szavai szerint a kültéri sportparkok, futópályák létrehozására rendelkezésre álló pályázati forrás az idei 1,5 milliárdról jövőre 5,5 milliárd forintra nő. Mindez javítja majd a népegészségügyi mutatókat és hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom egésze minél sportosabb és egészségesebb legyen - értékelt.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke azt emelte ki, hogy eddig csak a Margitszigeten volt lehetőség ilyen körülmények között futni, s most a Normafa is fellegvára lehet a szabadidő sportolóknak. Üdvözölte, hogy az önkormányzat szakmai- és sportszervezetekkel egyeztetve alakította ki a pályát és minőségi megoldásokat választott.

Váczi János, a Hegyvidék alpolgármestere elmondta, hogy 1750 méteres pályát alakítottak ki a Natura 2000-es területen, s ez csatlakozik a Libegő felső szakaszát a kilátóval összekötő szakaszhoz. Emellett újraaszfaltozták a rossz állapotban lévő Jánoshegyi utat, amit kerékpárosok, gördeszkások vehetnek birtokba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések