Ha Hamilton felhív, azért szóba állunk vele

Ismét mozgásba lendült az F1-es pilótapiac, ezúttal a Haas került az események középpontjába, de továbbra is kérdéses a Renault, a Sauber és a Manor üléseinek sorsa.
Továbbra is akadnak kiadó helyek az F1 2017-es rajtrácsán. Ezúttal Sergio Pérez lépett elő a pilótapiac kulcsfigurájává, mindenki arra vár, hogy Pérez elhagyja-e a Force Indiát vagy a helyén marad-e. Ő maga ultimátumot adott, azt mondta, hogy egy héten belül rendezni kell az ügyet, különben veszi a sátorfáját. Ez azonban elsősorban nem rajta, hanem a szponzorain múlik, de Pérez is hezitál, mert szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy esélye legyen átvenni Kimi Räikkönen helyét a Ferrarinál.

Ez lehet az oka annak, hogy állítólag elutasította a Renault szerződésajánlatát, és ez megmagyarázhatja azt is, hogy miért merült fel a neve a Haas csapattal összefüggésben. Az amerikai istállónál Esteban Gutiérrez helye bizonytalan, de ha Pérez ülne a helyére, a csapat nem vesztené el a mexikói szponzorokat, akik Pérez pályafutását is finanszírozzák.

„Szerintem ha Lewis Hamilton felhív, vele is szóba állunk” – viccelődött Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a Motorsport.com-nak, amikor arról kérdezték, hogy érdekli-e őket Pérez. –

Sok versenyzővel tárgyalunk, most kezd minden megmozdulni. Mindenki azt gondolta, hogy a keringőnek már vége, de ez nem így van. Kivárjuk, hogy mi történik.

„Mindenkit figyelemmel követünk, akinek nincs szerződése az F1-ben. Tapasztalt pilótát keresünk, ezt mindig is elmondtuk. Ez hozott számunkra pontokat az idén is, miért keresnénk valami mást?” – tette fel a kérdést Steiner, de tagadta, hogy az egyelőre pont nélküli, és a lekörözések miatt folyamatosan kritizált Esteban Gutiérrezt biztosan menesztenék.

„Ez nem jelenti azt, hogy Estebant kirúgtuk, csak még nem hoztunk döntést. Mindent megvizsgálunk, és ehhez időre van szükség.”

Gutiérrez szerint az ő helyzete továbbra is „nagyon pozitív”, de amennyiben honfitársa kiszorítja, kevés lehetősége marad.

A Renault valószínűleg nem érdeklődne iránta, a Manor pedig gyaníthatóan számára nem lenne túl vonzó. Marad a Sauber, ahonnan 2014 végén elküldték, úgyhogy nehéz elképzelni, hogy visszavennék.

Monisha Kaltenborn viszont elismerte, nem hiszi, hogy jövőre megválnának a fizetős pilótáktól, mert ők „segítenek gyorsabban elérni a céljainkat, és hozzájárulnak az általános terveink megvalósulásához.” Kaltenborn szerint volt „két vacak évük”, de ez nem jellemző a Sauberre. „Ezt sokan észre is vették. Különböző lehetőségeink vannak a versenyzők terén, és most mérjük fel, hogy mihez kezdjünk.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések