Csoportos verekedésre kiképzett ultrákat csinálnak az orosz fiatalokból - videó

Sokkoló felvételek kerültek napvilágra a CSZKA és a Szpartak Moszkva fiatal fanatikusairól, akiket tulajdonképpen arra képeznek ki, hogy ultracsoportok tagjaiként megtanulják a csoportos verekedés taktikáját.
Az orosz fanatikusok már az idei Európa bajnokságon is nagy galibát okoztak: szinte nem telt el úgy nap, hogy ne lehetett volna hallani kisebb-nagyobb összetűzésekről azon városokban, ahol éppen a kelet-európai válogatott készült következő csoportmérkőzésére. Sőt, a csapat játékát látva egészen konkrétan kijelenthető, hogy szinte csak a pályán kívül sikerült maradandót alkotnia az oroszoknak a kontinenstorna ideje alatt.

Már korábban is megjelent videó arról, hogy az oroszok csoportos verekedéssel, úgy nevezett ustawkával készülnek az Eb-re, ám a legutóbbi felvételen fiatalok ugrottak szembe egymással. A legnagyobb moszkvai klubok ifjú fanatikusai közötti véres összecsapás láttán joggal kongatják a vészharangokat a futballhuliganizmus ellen küzdő szervezetek. 2018-ban ugyanis éppen Oroszországban rendezik a világbajnokságot és ahhoz, hogy hasonló esetekre ne kerülhessen sor vagy az országba érkező fanatikusok biztonsága garantálva legyen, gyökeres változásoknak kellene végbemennie igen rövid idő alatt. Ezen fiatalok ugyanis kimondottan az ehhez hasonló, tömegverekedésekre lesznek kiképezve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések