Először versenyzett az arany óta: Rio után hazai páston Szász

Az olimpia óta először állt újra versenyen pástra Szász Emese (34). A riói ötkarikás játékokon aranyérmes párbajtőröző többek között az esküvőjével és nászútjával tarkított pihenőt tartott. Ám a szezonzáró országos bajnokságon el akart indulni.
– Pályafutásom során egyszer sem tartottam ilyen hosszú szünetet, mint most. Senki se várja, hogy olyan formában legyek, mint Rióban voltam, de örülök, hogy ismét viadalon léphetek pástra – jegyezte meg a viadal előtt Szász. – Már ­hiányzott is a vívás, vártam, hogy újra a a társak között legyek.

Hiába olimpiai címvédő, a pénteki selejtezőkön is részt kellett vennie. Így az csak lapzárta után derült ki, hogy bejutott-e a 32-es főtáblára, amelynek küzdelmei ma 9.45-kor kezdődnek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Természetesen a többi fegyvernem képviselői, a női és férfi kardozók és tőrözők között is magyar bajnokot avatnak ma, vasárnap pedig a csapatversenyekre kerül sor.

Rangos a mezőny, a nyári ötkarikás játékokon indulók közül a bronzérmes Somfai Péter, Decsi Tamás, Mohamed Aida, Knapek Edina és Márton Anna is résztvevő. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint Boczkó Gábor hivatalos elfoglaltság, Imre Géza és Rédli András pedig sérülés miatt nem vesz részt az ob-n.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések