Új főtitkár a karatézóknál

A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) elnöksége Tahon Róbertet nevezte ki főtitkárnak. Az UTE karate-szakosztályának vezetője január 1-től Kalmár Árpádot váltja a tisztségben. 
Az MKSZ hétfői tájékoztatása alapján az új főtitkár fő feladatának a napi operatív munka szervezését, minőségének javítását tekinti, és a szövetség stratégiai céljának megfelelően fontosnak tartja a sportág stabilizálását a hazai olimpiai mozgalomban, versenyképes sportolók kinevelését és kijuttatását a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. 

"A következő négy év meghatározó jelentőségű lesz a karate életében - véli Tahon Róbert. - Célunk, hogy a hazai sportvezetés úgy tekintsen ránk, mint igazi olimpiai sportágra. Mert a megfelelő pénzügyi feltételek nélkülözhetetlenek egy sikeres olimpiai kvalifikációhoz és a felkészüléshez."

A NOB augusztusban döntött arról, hogy - a japán szervezők javaslatára - öt sportág, köztük a karate bekerüljön a 2020-as olimpia programjába. Az MKSZ célja, hogy a magyar karatésok ott legyenek és érmet szerezzenek Tokióban.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések