20 éremmel dominálta a magyar csapat a Shinkyokushin Eb mezőnyét

Nagyszerűen szerepelt a magyar shinkyokushin karate válogatott a szófiai Európa-bajnokságon. A több mint 300 fős mezőnyben 20 éremmel az összesített éremtáblázat elején végzett a magyar csapat – tudatta velünk Kalmár Árpád mester a Magyar Karate Szakszövetségtől.
Az Európai Kyokushin Szervezet, az EKO, a verseny ideje alatt tartotta vezetőség választó közgyűlését, amelyen a tagság egyhangúlag megerősítette elnöki tisztében az elmúlt időszakban, a Dream Cup World Karate Világkupa nemzetközi védnökeként hazánkban járt shihan Koen Scharrenberget.

Magyar sportdiplomáciai siker, hogy nemzetközi szervezet több bizottságába, így többek között a média és marketing, illetve a technikai és övvizsga bizottságába is választottak be magyar sportvezetőket.

A versenyen mind katában, mind pedig kumitében születtek magyar aranyérmek, de ezüstérmekben és bronzérmekben sem volt hiány. A legnagyobb sikert Berencsi Tímea érte el, aki katában és kumitében is Európa-bajnok lett egyaránt. Ő lett a legtechnikásabb női versenyző.

Eredmények:

U22

Kata
1. Berencsi Tímea – Ezüstcsikó SE

Kumite
1. helyezettek: Seregély Gyöngyi (Rakurai), Berencsi Tímea (Ezüstcsikó SE)
2. helyezettek: Kovács Eszter – Csorna
3. helyezettek: Fekete Farkas Mór (Yakuzák SE)

Cadett

Kata: 
2. Kránitz Mátyás – Kamikaze SE

Kumite:
1. helyezettek:  Mező Lili (Yakuzák SE), Kerekes Réka, Neuherz Szonja (Kamikaze SE), Palásti Kristóf (Fullcontact SE)
2. helyezettek: Karczub Donát (Nyírbátor), Móczó Milán (Yakuzák SE), Straubinger Kitti, Lestál Fanni, Kránitz Mátyás – Kamikaze SE
3. helyezettek: Édes Eszter- Litvák Lili, Benkő Noémi, Dokter Cheyenne, Fris Norbert – BHMSE

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések