Egy generáció búcsúzhat a kéziválogatottól a világbajnokság után

Kézilabdamámor után a Norvégia elleni 31-28-as kiábrándító vereséggel zárta a magyar férfiválogatott a világbajnokságot. A gárda a 7. helyen végzett, s könnyen lehet, ez egy generáció búcsúját jelenti, más szövetségi kapitánnyal új csapat épülhet.
– Büszke vagyok a fiúkra, ennél jobb eredményt csak akkor tudunk elérni, ha védekezni és támadni egyaránt tudó játékosokkal állunk fel, s nem kell cserélgetni – jegyezte meg a Telekom Veszprém vezetőedzőjeként is dolgozó Javier­ Sabaté, akinek a szerződése a válogatottnál a torna végéig szólt, s nem valószínű, hogy ezt meghosszabbítják.

– A világbajnokságig hátralévő időben nem lehetett más megoldást találni, mint a Veszprémet is irányító Xavi Sabaté kinevezése. Ez átmeneti megoldás. Amikor kikérték a véleményemet, mindig elmondtam, hogy magyar edzőhöz ragaszkodom – mondta korábban Mocsai Lajos, a Magyar Kézilabda-szövetség tiszteletbeli elnöke, jelezve ezzel, hogy vélhetően hazai szakember követi posztján a spanyolt.
Az új tréner új gárdát építhet, s több idősebb játékost is minden bizonnyal utoljára láthattunk címeres mezben. A csapatkapitány Nagy László már a vébé előtt sokat sejtetően nyilatkozott.

– Amíg a formám lehetővé teszi, és az edzőm számít rám, szeretnék a legmagasabb szinten játszani. Soha ne mondd, hogy soha, de talán ez a vb az utolsó nagy nemzetközi tornám válogatott színekben – ismerte el Nagy, aki még nem döntött a folytatásról.

Hozzá hasonlóan a kapus Fazekas Nándort, a szélső Harsányi Gergelyt, a beálló Zubai Szabolcsot és az irányító Császár Gábort is lehet hogy nem látjuk többé a válogatottban.
– Valahogy ez a mi történetünk, hogy mindig csinálunk egy csodát, és megmozgatjuk az országot, utána pedig a következő meccsen nem tudunk nyerni, most szinte nem is volt esélyünk – vélekedett Császár. – Csalódott vagyok, én úgy éreztem, ezt lehet az utolsó lehetősége ennek a generációnak, hogy letegyen valamit az asztalra, és elfeledtessük a korábbi eredményeket. A dánok ellen sikerült, a norvégokkal szemben viszont abszolút nem.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések