Sirián Szederke klasszisteljesítménye győzelemig repítette a Lokit – videóval

Jezsikava távollétében mások remekeltek, hatalmas szív és csapatmunka gyümölcse volt a Dunaújváros elleni diadal.
Régi kedves ismerősöket (is) köszönthetett a szép számú debreceni közönség kedden este a Hódosban, a Dunaújváros elleni női kézilabdarangadón. Kudor Kitti és Karnik Szabina ugyanis nyáron az ellenfélhez igazolt.

Nyilván minden érintett emlékezetében élénken élt még a két csapat tavalyi rájátszásos meccse, amikor a Loki emlékezetes nagy csatában búcsúztatta ellenfelét és jutott be a legjobb négy közé a bajnoki küzdelemben. Akkor már eldőlt, hogy Kitti és “Szacsa” Újvárosba igazol, ennek ellenére mindketten kiemelkedő teljesítményt nyújtva vették ki a részüket a Loki diadalából. Most viszont sérülések után tértek vissza.

A Lokiban a gólgyáros Karina Jezsikava sérülése okozott nagy fejfájást. A belorusz játékost végül nem kell műteni, de így is többhetes kihagyást jelent a Fradi ellen összeszedett sérülése, így aztán ő nem segíthette társait ezen a mérkőzésen. Távollétében elsősorban Jeca Deszpotovicsra hárult támadásban több feladat, ő pedig élt is a lehetőséggel. Nagy kérdés volt továbbá, hogy a Loki védelme hogyan tudja féken tartani a válogatott Kovács Annát, illetve miképpen tudnak túljárni Oguntoye Viktória kapus eszén.

Az első félidő a vártnak megfelelően nagy küzdelmet hozott és az sem volt meglepetés, hogy nem tudtak egymástól elszakadni a csapatok. A vendégeknél Kovács Anna hozta a magáét, a Lokinál Jezsikava távollétében eloszlottak a terhek. A szünetre egyetlen gól előnyt a dunaújvárosiak könyvelhettek el (13-14).

Kovács Anna a folytatásban már a hetedik gólját lőtte. Kelemen Éva cunderjével (videó itt) tartotta a lépést a Loki, majd Sirián egyenlített kétszer is (19-19). Sajnos ezután Csáki és Pénzes Laura is hetest hagyott ki, Lajtos Nóra érkezett a Loki kapujába, Kelemen megint egyenlített, de a vezetést az újabb kimaradt hetes miatt ekkor még nem sikerült átvenni, sőt emberelőnyből megint a Kohász ment el a remeklő szélső, Klujber révén. A tarthatatlan Sirián azonban megint egalizált (23-23), sőt a beálló újabb gólja után Varsányi vezetést szerzett. Vérszemet kapott a Loki, olyannyira, hogy Csáki hetese már kétgólos hazai vezetést hozott (26-24), Kelemen Éva találata már három gólra növelte az előnyt.

Klujber hozta közelebb a Dunaújvárost a végjátékban, erre Punyko bombája volt a válasz. Szalai következett, aztán óriási Lajtos-bravúr őrizte a Loki-vezetést. Kelemen vonalra lépett, Kovács Anna egy gólra hozta fel a vendégeket, de hiába, mert megint jöttek a Sirián-villanások egy gól és egy kiharcolt hetes formájában. Csáki Viki bedobott büntetője pedig eldöntötte a meccset.

Óriási küzdelemben, több remek teljesítménnyel és nagyszerű csapatmunkával nyert a Loki. A két csapat helyet cserélt a tabellán, a DVSC-TVP már negyedik.

NŐI KÉZILABDA NB I
12. FORDULÓ
DVSC-TVP–DUNAÚJVÁROSI KKA 30–29 (13–14)
Debrecen, 1000 néző. V: Herczeg, Südi

DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi 3, Punko 4, GARBUZ 4, SIRIÁN 4, DESZPOTOVICS 4, KELEMEN 5. Csere: LAJTOS (kapus), CSÁKI 5 (4), Tóvizi 1, Tóth M., Siska, Pénzes. Edző: Tone Tiselj

DKKA: OGUNTOYE – KLUJBER 9 (1), KOVÁCS ANNA 9, Karnik Sz. 1, Cifra 1, SZALAI 6, Molnár B. Csere: Csapó (kapus), Kudor, Takács D., Hornyák B. 1, Rácz-Vincze 2, Nick. Edző: Zdravko Zovko
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 12. p.: 4–7. 19. p.: 7–7. 24. p.: 10–9. 37. p.: 16–18. 48. p.: 21–23. 53. p.: 27–24
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/1

MESTERMÉRLEG:

Tone Tiselj: – Újabb nehéz mérkőzés, ráadásul a bajnoki menetrend sem egyszerű. Küzdenünk kell, hogy megtaláljuk a formánkat, de minden igyekezetünkkel ezen vagyunk. Védekezésben most rosszabb teljesítményt nyújtottunk, mint szoktunk, a jobb rotációs lehetőségeinkkel nyertük meg a mérkőzést.

Zdravko Zovko: – Kemény, küzdelmes meccset játszottunk. Az első félidőben mi voltunk a jobbak, a másodikban pedig a Debrecen, a szünet utáni rossz védekezésünkön úszott el a győzelem. Becsülettel küzdött a csapat, de összességében sok hibát követtünk el, és ez nem fért bele.A nap másik mérkőzésén:

FTC Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 38-21

A tabella:
1. Győr                                12 meccs/24 pont
2. FTC                                             13/22
3. Érd                                              10/17
4. DVSC-TVP                                  12/15
5. Dunaújváros                                11/14
6. Vác                                              11/13
7. Fehérvár                                      11/10
8. Siófok                                           12/ 9
9. Budaörs                                        11/ 8
10. Mosonmagyaróvár                      10/ 7
11. MTK                                            12/ 7
12. Békéscsaba                                12/ 5
13. Kisvárda                                      11/ 4
14. Kispest                                        10/ 3


Forrás: dehir.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések