A harmadosztályba zuhant Simon Krisztián klubja, ki is tört a balhé

Ősztől 24 év után ismét a német harmadosztályban szerepel az 1860 München labdarúgócsapata, ezt nehezen viselték a szurkolók.
A harmadik vonal harmadik helyén végzett Jahn Regensburg az osztályozó keddi visszavágóján, 62 500 néző előtt 2-0-ra nyert Münchenben, és így 3-1-es összesítéssel feljutott a másodosztályba. A bajorok áprilisban kinevezett ügyvezető igazgatója, Ian Ayre már a visszavágó előtt távozott, Peter Cassalette elnök pedig azt követően jelentette be lemondását.

A kiesést jelentő vereséget nehezen viselték a hazai drukkerek: a játékvezetőnek a 81. percben félbe kellett szakítania a mérkőzést, mert különböző tárgyakat – köztük székeket és petárdákat – dobáltak a pályára, és több rendőr is könnyebben megsérült. A találkozót csak 15 perc elteltével lehetett folytatni, az 1860 München komoly büntetésre számíthat.

– A tekintetünket most már a jövő felé kell fordítanunk, az első feladatunk, hogy konkrét tervet készítsünk a folytatásra – mondta a jordániai milliárdos ügyvezető, Haszan Abdullah Iszmaik, aki ugyanakkor leszögezte, hogy elkötelezett a müncheni folytatást illetően.

A Bundesliga 2-ben 16. helyen végzett – így osztályozóra kényszerült – 1860 München legutóbb az 1992/93-as idényben játszott a harmadik vonalban. Akkor két év alatt feljutott a legjobbak közé, ahol 2004-es kieséséig szerepelt.

Az 1860 keretében magyar labdarúgó is van, a 25 éves Simon Krisztán. A középpályás – akinek szerződése 2018. június 30-ig érvényes – 2015 novembere óta két súlyos sérülést szenvedett, s a 2016/17-es másodosztályú idényben egyszer sem lépett pályára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések