Alonso helyett Button indul az F1-es Monacói Nagydíjon

Kétszeres világbajnokot a sorozat egyszeres győztesére cserél(t) a McLaren a csütörtöki szabadedzésekkel kezdődött Forma–1-es monacói versenyhétvégén. 
Nevesítve: amíg a csapat első számú pilótája, a spanyol Fernando Alonso vasárnap az Egyesült Államokban, az Indy 500-on áll rajthoz, addig Monte-Carlo utcáin a már visszavonult brit Jenson Button próbál majd pontot szerezni.

A 2009-es vébéelsőnek nem könnyű a feladata. Új autókat állítottak csatasorba az istállók, s bár szimulátoron már többször végigment a hercegségbeli pályán, de élesben még nem nagyon volt alkalma a Honda-motoros géppel száguldani. Főleg úgy, hogy a bahreini tesztet is kihagyta – inkább triatlonviadalon indult, és az ideje nagy részét a tengerentúlon töltötte.

„Izgatottan várom a nagydíjat – nyilatkozta a vb-címének évében Monacóban nyerő Button, akinek továbbra is érvényes szerződése van az alakulattal. – El sem tudnék képzelni jobb helyszínt a visszatérésre. Bár a győzelemre nincs ­reális esély, de úgy gondolom, pontokat szerezhetünk. A futam után majd leülök a tévé elé, és megnézem Fernandót.”

Merthogy Alonso távolmaradásának oka a McLaren-Honda Andrettitől kapott lehetőség, vagy­is elindulhat a világhírű Indy 500-on. A 2005-ös és a 2006-os szezon F1-es vébéelsője ráadásul a négykörös időmérőn remekelt: 231 mérföld/órás (369,6 kilométer/órás) átlagsebességet produkálva ötödikként végzett.

„A Forma–1-hez képest muszáj áthangolnia az agyát az embernek, de hamar hozzá lehet szokni a körülményekhez – mondta a spanyol, aki megtarthatja ajándékként az autóját. – Elégedett vagyok az eddigi szereplésemmel, bár ha nincs az apró probléma a turbóval, az első sorba is beverekedhettem volna magam.”

Pilóták:
1. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 104 pont
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 98
3. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 63

Csapatok:
1. Mercedes 161
2. Ferrari 153
3. Red Bull 72

(Követlezik: Monacói Nagydíj, május 28.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések