Brutális balesetet szenvedett a korábbi F1-es pilóta

Sébastien Bourdais hatalmas balesetet szenvedett az Indy500 kvalifikációján. A korábban a Forma-1-ben is megforduló pilóta elvesztette uralmát az autója felett, és nagy sebességgel a falnak csapódott.
A pilótát a szakemberek körülbelül 10 perc alatt tudták kiszabadítani a kocsiból, és azonnal megvizsgálták, majd az Indiana Egyetemi kórházba szállították. Jelentések szerint mindvégig eszméleténél volt. A Yahoo Sport újságírója, Nick Bromberg azt írta a baleset után, hogy a 38 éves pilóta még a karját is képes volt mozgatni.

“Sebastien Bourdais medencecsontja több helyen eltört és a jobb csípője is megrepedt a balesetben. Az este folyamán megműtötték” – közölte az IndyCar orvosa Dr. Geoffrey Billows. 

A francia pilóta remek formában versenyzett, az edzésnapokon és a kvalifikáción is dominált a balesetet megelőzően.

Bourdais 2004 és 2007 között zsinórban négyszer megnyerte a Champcar Championship elnevezésű bajnokságot, majd ezt követően a Forma-1-ben is kipróbálta magát. A francia pilóta két szezonon keresztül – 2008 és 2009 között – a Torro Rosso versenyzője volt, de miután az eredményei elmaradtak, visszatért az Egyesült Államokba.

Forrás: hosszabbitas.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések