Corretja: a pihenés a kulcsa Federer és Nadal sikereinek

Roger Federer és Rafael Nadal is bombaformában játszik 2016-ban – már amikor játszanak. A korábbi kiváló spanyol teniszező, Alex Corretja szerint ugyanis épp ez, a versenynaptár okos összeállítása, valamint mindkettejük hosszabb tavalyi pihenője a kulcsa annak, hogy idén ilyen jól szerepelnek.
“Mindenki meglepődött azon, milyen remek állapotban tértek vissza a Tourra, de szerintem épp ez a sikerük kulcsa, hogy volt idejük leállni, pihenni” – mondta a spanyol. Hozzátette, azzal, hogy hosszabb időszakot kihagytak, visszanyerték az erejüket, felfrissültek, és ezért tudnak így kiemelkedni a mezőnyből.

“Nézzék meg a világranglista első két helyezettjét. Andy Murray fáradt, és Novak Djokovicon is ugyanez látszik. Bár ők sem indultak le minden tornán, de mentálisan nincsenek jó állapotban. Amikor játszanak, az erőfeszítéseiknek megvan az ára” – érvelt Federerék döntése mellett a spanyol.

A 14-szeres Grand Slam-győztes Nadal döntőt játszott Melbourne-ben az Ausztrál Openen, megnyerte a monte-carlói és a madridi ezrest, valamint a barcelonai tornát, míg Federer az Ausztrál Open címe mellé begyűjtötte az Indian Wells-Miami duplát, azaz ők ketten nyerték az idei összes fontos versenyt.

Federer tegnap jelentette be, az idei Roland Garroson sem indul, azaz egyetlen salakos tornán sem lép pályára 2017-ben. Nadal ezzel szemben az első számú esélyese a párizsi versenynek, ahol 10. alkalommal diadalmaskodhat.

Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések