Elmaradt a torinói buli

A római veresége miatt még nem bajnok a Juventus, de a biztos scudetto – és a szerdai kupadöntő fényében – Allegri azért annyira nem tűnt szomorúnak. 
Már saját szurkolói sem kiváncsiak az Interre, a Palermo egy egészen elképesztő góllal verte a Genoát, az Atalanta pedig 26 év várakozás után jutott ki Európába. És persze itt van a Napoli, ahol a Toro kiütése ellenére sincs nyugalom. Érdekességek a Serie A 36. fordulójából.

Juve: még nincs meg a scudetto

“Ez egy olyan pofon volt, ami jól jött nekünk” – mondta a Roma elleni 3-1-es vereség után Massimiliano Allegri. Aki nem látszott túlságosan csalódottnak az elmaradt bajnoki buli miatt, és könnyen elképzelhető, hogy nem is készült rá. Négy alapemberét ugyanis kihagyta a római kezdőből, de nagy baj nincs, vasárnap a Crotone ellen legalább otthon lehet(ne) ünnepelni. “Most megmutattuk, hogy milyen egyéniségek és személyiségek alkotják ezt a csapatot” – mondta a szezon végén szinte biztosan távozó Spalletti, aki nem sokkal a lefújás előtt, Francesco Tottit is pályára küldte. A római kapitány két hét múlva, a Genoa elleni hazai bajnokin búcsúzik a közönségtől, a meccsre természetesen már az összes (!) jegy elkelt.

Inter: “Nem érdemeltek meg minket’

Hiába a hétközi edzőváltás, az Inter sorozatban negyedszer is kikapott. Ezúttal a San Siróban, a Sassuolótól. A meccs elején a hazai szurkolótábor egy óriási transzparensen eltemette a 2016-17-es idényt, majd a 20. percben jött a “Nem érdemeltek meg minket, inkább elmegyünk enni” kiírás. És pár pillanat alatt, a teljes Curva Nord kiürült (ITT a fotó). Ezzel az Interrel tényleg lesz munka a nyár folyamán. Még akkor is, ha a Gazzetta információ szerint az új edző (Conte és Simeone a két fő kiszemelt), nagyjából 150 millió euróból erősíthet…


Napoli: csak a szokásos

Hiába a Toro elleni idegenbeli 5-0-ás győzelem (Mertens megint betalált, már 25 gólnál jár), a Napolinál nincs nyugalom. Hisz a sajtón keresztül, finoman megint összeszólalkozott Maurizio Sarri és Aurelio De Laurentiis. Az edző finoman jelezte, jó lenne egy kicsit többet keresni (főleg a családja miatt), mire az elnök megjegyezte, azért eddig nem jöttek sorozatban a scudettók és a BL-győzelmek. Sarri később finomított az álláspontján, és elmondta, nála kevesebben lehetnek hálásak De Laurentiisnek. “Ő volt az, aki bízott bennem, elhozott az Empolitól, és lehetőséget adott. Kicsit félreértelmezték a szavaimat, nekem eszembe sem jutna az anyaigiakat illetően követelőzni…”

Palermo: az a gól…

Egy félig-meddig ártatlannak tűnő fejes, Lamanna kapus visszalép, lehúzza a labdát, maga elé tartja, balra nézz, majd azt látja, hogy a bíró gólt ítél. Egészen elképesztő jelenet (ITT a videó), a Palermo ezzel a góllal győzte le a Genoát (amely újra kezdhet izgulni a kiesés miatt). “Erre tényleg nem tudok mit mondani” – nyilatkozta Juric, akinek két meccse, vagyis 180 perce van arra, hogy az élvonalban tartsa a Genoát. A Palermo már könnyebb helyzetben van, ők az előző hétvégén, a Chievo elleni vereséggel hivatalosan is kiestek.

A 36. forduló számokban

1 – ennyi pontra van szüksége két meccs alatt a Crotonénak, és újoncként bentamarad az élvonalban
3 – sorozatban ez a harmadik idény, amikor a Napoli átlépi a 100 lőtt gólos határt
4 – ennyi meccset bukott el sorozatban az Inter
8 – zsinórban 8. alkalommal nem tudott nyerni az Inter, ez új klubrekord
26 – a Milan elleni döntetlennel, az Atalanta 26 év után zár európai kupaszereplést érő helyen
107 – ennyi gólnál jár ebben a szezonban a Napoli (ebből 86-ot bajnokin lőttek)

Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések