Michelisz: innentől nincs miért óvatosnak lenni

Michelisz Norbi bajnoki reményekkel vágott neki a 2017-es évadnak, ám három forduló után már 61 pont a lemaradás a listavezető Tiago Monteiróval szemben, aki ráadásul a csapattársa, és ez tovább bonyolítja a magyar versenyző helyzetét.
Bármennyire is nehéz kimondanunk, 61 pont hátrányból világbajnoknak lenni a csoda kategória lenne, még akkor is, ha hét forduló van hátra a szezonból, amely során összesen 420 pontot lehet még gyűjteni. Persze a csoda fogalma is csak azért létezhet, mert néha igenis történnek csodák, ám Michelisz Norbi nincs könnyű helyzetben.

A magyar versenyző két olyan eset miatt került jelentős hátrányba, amiről egyáltalán nem tehetett. Monzában a nyitó futamon az első helyért harcolt, amikor Mehdi Bennani egy teljesen egyértelmű szituban rácsapta az ajtót, és mindketten kiesetek. Pár héttel később a hungaroringi nyitó versenyen a harmadik pozíció volt a tét, amikor a bukótérből elég agresszíven visszatérő Thed Björk ment neki az ötös Hondának, és ebből újabb kiesés lett.

A 61 pontos hátrány egy korszak lezárultát is jelenti a magyar versenyző számára, aki vasárnap este elmondta, innentől más felfogásban fog versenyezni.

“61 pont lemaradásnál teljesen fölösleges taktikázni, óvatoskodni, ebben a szituációban már nincs mire várni. Alap esetben mindig azt mondjuk, fontos a rendszeres pontszerzés, de számomra ez már nem elég. Nekem innentől minden versenyen kockázatot kell vállalnom, és folyamatosan a dobogóért és a győzelemért kell küzdenem, akkor is, ha az ehhez szükséges előzések a kelleténél nagyobb rizikót jelentenek. Ebben a helyzetben már nem segítenek a stabil negyedik-ötödik helyezések” – mondta Norbi a WTCC Blognak.

Amellett, hogy a magyar pilótának a jövőben nagyobb és több kockázatot kell majd vállalnia, arra is szükség lenne, hogy legnagyobb riválisa, Monteiro végre elkezdjen hibázgatni. A második helyezett Nicky Catsburggal szemben ugyanis egyáltalán nem vészes a magyar pilóta hátránya (23 pont), így leginkább az a kérdés, lesz-e igazán gyenge hétvégéje a portugálnak, és ha igen, azokat Norbi kíméletlenül ki tudja-e használni.

Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések