Mourinho: jobb lenne nem lejátszani a bajnokikat

A Manchester United vasárnapi, Tottenham elleni vereségével eldőlt, hogy José Mourinho együttese a Premier League-ből biztosan nem szerez Bajnokok Ligája-kvalifikációt, ugyanis behozhatatlan a hátránya a negyedik helyen álló Manchester Cityhez képest.
Az egyetlen esélye a csapatnak erre így az Európa-liga jövő szerdai döntőjében van, ahol az Ajax lesz a Vörös Ördögök ellenfele. Mourinho – ha ki sokáig nem is mondta – jó ideje már csak erre a sorozatra összepontosít együttesével, mert mint elmondta “nem tudja, a többi csapatnak mik a tervei, de számára trófeákat nyerni és úgy kivívni a BL-kvalifikációt fontosabb, mint a bajnokság első négy helyének valamelyikén végezni”.

Ennek érdekében a portugál erős rotálásba kezdett, Paul Pogbát például el se vitte a londoni rangadóra. Majd amikor arról kérdezték, hazárdjáték-e az EL-re koncentrálni, szokásához híven kiosztotta az újságírókat.

“Azt mondják, szerencsejátékot űzünk az Európa-ligával. Szerintem nem. Senki nem képes 15 játékossal két nagy sorozatban teljesíteni, így nem hazárdjáték ez, hanem kötelező dolog. Két lehetőségünk volt, az egyiket választottuk. Örülök a játékunknak a Tottenham ellen, mert pihentettünk pár focistát” – mondta Mourinho a Sky Sportsnak.

“Nem sérült meg senki, egy meccsel kevesebb van hátra számunkra. A Premier League-ben számunkra olyan mérkőzések vannak, amiket legszívesebben le sem játszanánk” – jelentette ki a nyilvánvalót a portugál. Hozzátette, elégedett volt az egyéni teljesítményekkel a londoni rangadón.

Aztán jött a kérdés, miszerint mire van szüksége a Manchester Unitednak ahhoz, hogy jövőre versenyben legyenek a bajnoki címért, mire a portugál fogta magát, és válasz nélkül elsétált a mikrofon elől.

Forrás: Hosszabbítás.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog