Mutatjuk a legszebb magyar ritmikus gimnasztikás lányokat

Mivel ezen a hétvégén rendezik Budapesten az RG Európa-bajnokságot, ismerkedjünk meg a válogatottal, akinek tagjai nemcsak a tehetségükkel emelkednek ki a mezőnyből, de igencsak szemrevalóak is.
A ritmikus gimnasztika nem egyenlő a szertornával, ám ugyanúgy a Nemzetközi Tornaszövetség égisze alá tartozik, így tulajdonképpen nevezhetjük őket is tornászoknak, noha a sportág gyakorlatilag a balett, a torna és a tánc összevonása, és kéziszerrel dolgoznak.

Kis Alexandra
Kis Alexandra a hazai ritmikus gimnasztika sportág egyik legnagyobb reménysége. A mindössze 17 éves lány felnőtt egyéni kategóriában indul majd a budapesti RG Európa-bajnokságon, amelyet május 19–21. között rendeznek a Papp László Sportarénában. Alexandra idén a kijevi Grand Prix-n és a pesarói Világkupán remekül teljesített, így jó esélyekkel lép majd szőnyegre a hazai közönség előtt. Négy számban (karika, labda, buzogány és szalag) láthatjuk majd Alexandrát az Eb-n.

Váray Míra
A fiatal tornászlány idén mutatkozott be a felnőttek között, ahol magabiztosan helytáll, a május elején Szófiában megrendezett Világkupán a 23. helyen zárt. Mírát szintén láthatjuk majd a budapesti kontinenstornán, méghozzá karika, labda és buzogány gyakorlatokkal. Igaz, Míra még kezdőnek számít a felnőtt korosztályban, de idővel igazi konkurenciája lehet a sportág nagyhatalmainak, így érdemes lesz figyelni rá.

Pigniczki Fanni
A ritmikus gimnasztika felnőtt válogatott harmadik tagja, a többszörös magyar bajnok Pigniczki Fanni hatéves kora óta űzi versenyszerűen a sportágat. Váray Mírával és Kis Alexandrával együtt készül az Európa-bajnokságra, melyen egy számban, szalaggal lép majd fel.

Fanni a versenysport mellett RG-s társaival a divat világát is kipróbálta idén, amikor a három lány a Mercedes-Benz Fashion Weeken a Cukovy divatbemutató kifutóján modellként sétált végig.

És bónusznak a legszebb tornászlány.

Böczögő Dorina
A TC Békéscsaba 25 éves versenyzője hazánk egyik legsikeresebb tornásza. Böczögő Dorina 2003 óta sorra nyeri az érmeket a mesterfokú országos bajnokságokon ugrás, felemás korlát, talaj, gerenda és összetett számokban, tavaly pedig karrierje legkiemelkedőbb eredményét érte el, mikor talajon szériagyőztes lett a Szombathelyen megrendezett Világkupán. 2007-től kezdve többször is az Év magyar tornászának választották. Dorina már két olimpián van túl (London, Peking), hosszú távú célja pedig, hogy csapatban kvótát szerezzenek a 2020-as tokiói játékokra.

Forrás: Player.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések