Összejön-e Nadalnak a tökéletes salakszezon?

Rafael Nadal az elmúlt évtizedben uralta az európai salakpályás szezont – tíz Monte-Carló-i, tíz barcelonai siker áll a neve mellett, na meg kilenc Roland Garros.
A spanyolt, aki az elmúlt két évben alig nyert európai salakos versenyt, szinte mindenki leírta, ő azonban bizonyította – ki tudja, hanyadszor – hogy ezt soha nem lehet megtenni.

Jelenleg úgy állunk, hogy Rafa behúzta Monte-Carlót és Barcelonát, döntőre készül Madridban, amikor még két verseny, a római ezres és a Roland Garros van hátra ebből az időszakból. Hogy mekkora bravúr lenne, ha ezeket a tornákat mind megnyerné, jól mutatja, hogy hihetetlen salakos fölénye ellenére is ez csak háromszor, 2005-ben, 2006-ban és 2010-ben sikerült neki.

Alább azt láthatjátok, hogy a többi évben ki és hol állította meg Nadalt – szigorúan a Monta-Carlo Masters-szel kezdődő és a Roland Garros-szal záruló, európai salakos idényben.

2007: Hamburg – Roger Federer
2008: Róma – Juan Carlos Ferrero
2009: Madrid – Roger Federer; Roland Garros – Robin Söderling
2011: Madrid, Róma – Novak Djokovic
2012: Madrid – Fernando Verdasco
2013: Monte-Carlo – Novak Djokovic
2014: Monte-Carlo – David Ferrer; Barcelona – Nicolas Almagro; Róma – Novak Djokovic
2015: Monte-Carlo – Novak Djokovic; Barcelona – Fabio Fognini; Madrid – Andy Murray; Róma – Stanislas Wawrinka; Roland Garros – Novak Djokovic
2016: Madrid – Andy Murray; Róma – Novak Djokovic; Roland Garros – sérülés

Szerintetek, idén meglesz-e Nadalnak a páratlan bravúr!  

Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések