Öt év után bajnok a Real Madrid

Öt év szünet után a Real Madrid nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot.
A fővárosi csapatnak az elsőséghez elég lett volna egy pont a zárófordulóban, de 2-0-ra verte idegenben a Málagát. Cristiano Ronaldo a 2. percben vezetéshez juttatta a Real Madridot, amely Karim Benzema találatával az 55. percben növelte előnyét. A Málaga mezőnyben sokáig egyenrangú partnernek bizonyult, a házigazdák több gólhelyzetet is kidolgoztak, de azokat ki is hagyták.

A Real legnagyobb ellenfele, a tavaly és tavalyelőtt is bajnok FC Barcelona ugyancsak két góllal győzött, viszont saját stadionjában kétgólos hátrányból fordítva. Inui Takasi duplájával a 61. percben már kétgólos előnyben volt az Eibar, a legnagyobb helyzeteit is elpuskázó Barcelonával szemben. A házigazdákat egy öngól segítette ki, majd Luis Suárez egyenlített a 73. percben. A sok gólhelyzetet és egy büntetőt is kihagyó Lionel Messi második tizenegyesét már értékesítette. A barcelonaiak 13 perc alatt fordítottak, s a hajrában már nem adtak lehetőséget a vendégeknek, Messi pedig két gólra növelte a Barca előnyét, ezzel beállította a végeredményt. Az argentin támadó 37 találattal szerezte meg a gólkirályi címet.

A Barcelona csak úgy lehetett volna első, ha az éllovas vasárnap kikap. A pontazonosság a katalán együttesnek kedvezett volna az egymás elleni eredmények - a hazai 1-1 és az idegenbeli 3-2-es győzelem - alapján.

A Bajnokok Ligája-címvédő és ott idén is döntős Real Madrid története 33. bajnoki címét szerezte.

Primera División, 38. (utolsó) forduló:

FC Barcelona-Eibar 4-2 (0-1)
Málaga-Real Madrid 0-2 (0-1)

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések