Továbbra is fej-fej mellett az NB I-es aranyért vívott csatában a Vidi és a Honvéd

Három év elteltével ismét a labdadrúgó-NB I drámai végjátéka miatt rághatjuk a körmünket.
Míg a 2013/2014-es idényben a Debrecen és a Győri ETO egyaránt 62 pontot gyűjtött, teljesen egyforma mérleggel zárt, s a Loki csupán a jobb gólkülönbsége miatt lett bajnok, addig most a Budapest Honvéd és a Videoton fut kiélezett versenyt a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő első helyért.

Szombaton, a 31. fordulóban továbbra sem dőlt el semmi, ugyanis a Honvéd 2-1-re győzte le az MTK-t, míg a Videoton az Újpestet verte 3-0-ra. Ennek köszönhetően két körrel a vége előtt mindkét gárda 59 pontos, de több győzelmének köszönhetően a kispestiek állnak az élen.

– Tudtuk a mérkőzés előtt a Honvéd-mérkőzés állását, tudtuk, hogy mindenképpen nyernünk kell és nyertünk is. Jól fociztunk ma – nyilatkozta Henning Berg, a székesfehérváriak vezetőedzője. – Nagyon örülök az eredménynek, nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. Jó formában vagyunk, nagyon várjuk a hátralévő két meccset, ahol tovább harcolunk a bajnoki címért!

Az óriási versenyfutásban egyik klubnak sem lesz könnyű dolga: nem elég, hogy hatalmas a tét és a nyomás, a 32. fordulóban az évi 4 milliárd forintból gazdálkodó Videoton a harmadik hely megtartásáért küzdő Ferencvárost fogadja, míg az ötödannyiból „élő” és saját nevelésű fiatalokra építő Honvéd Debrecenbe látogat. Ha a Honvéd nyer és a Vidi kikap, akkor előbbi már biztosan bajnok lenne a szezonzáró eredményétől függetlenül, minden más esetben viszont az utolsó bajnoki dönt, aminek aligha lehetne pikánsabb a párosítása, ugyanis a Honvéd épp a Videotont fogadja majd.

– Sok hibát követtünk el, így most a kispesti szív vitt minket előre, ami kellett a győzelemhez. Bízom abban, hogy bírni fogjuk az utolsó két mérkőzésen azt a pozitív nyomást, ami rajtunk van – mondta Marco Rossi (52), a Honvéd trénere, akinek a szezon végeztével lejár a szerződése. – Most a legfontosabb a bajnoki cím, mindent ennek rendelünk alá. Lényegtelen, hogy mi lesz velem, tárgyalok a klub elnökével a folytatásról.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések