Továbbra is hibátlan a Cleveland a rájátszásban

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti főcsoportdöntőjének első mérkőzésén sima győzelemmel indított a Cleveland Cavaliers a Boston Celtics vendégeként. A mérkőzés hőse a 38 pontig, 9 lepattanóig és 7 asszisztig jutó LeBron James volt.
A Boston Celtics kihasználta a Cleveland Cavaliers alapszakaszban mutatott gyenge formáját, és megszerezték az első kiemelést keleten. Ennek volt is jelentősége a rájátszás során, a Washington ellen például idegenben egyetlen meccset sem tudtak nyerni, ellenben behúzták mind a négy hazai találkozójukat. Ezt a bravúrt a Cavaliers ellen biztosan nem ismétlik meg, ugyanis rögtön az első mérkőzésen elveszítették a pályaelőnyüket.

A Boston tulajdonképpen esélytelen volt Cleveland ellen, köszönhetően a remek formában játszó LeBron Jamesnek és Kevin Love-nak. A két játékos összesen 70 ponttal szórta meg Thomasékat, ráadásul Tristan Thompson is kiváló estét zárt a vendég csapatból (20 pont, 9 pattanó, 7/7 mezőnyből). A találkozó tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt – ekkor már több, mint 20 ponttal vezetett a Cleveland – és ezt a különbséget nem sikerült érdemben csökkentenie a Bostonnak.

Mostani sikerével a Cleveland 10. meccsét nyerte az idei rájátszásban, ezzel sikerült a tavalyi eredményt beállítani. Mint ismert, akkor végül egészen a bajnoki címig meneteltek Jamesék…

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 104–117
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Cleveland javára.


Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések