Veszélybe kerülhet Bienerth Gusztáv pozíciója

Akár Bienerth Gusztáv elnök pozíciója is veszélybe kerülhet a Magyar Úszószövetség holnapi közgyűlésén, amelyen az illetékesek az alapszabály módosítása mellett tisztújítást is tartanak.
Ez utóbbira azért van szükség, mert a januárban Gyárfás Tamást váltó Bienerth elnökségének működőképessége mindössze egyetlen tag lemondásán múlik. A 15 fős testületből korábban már heten távoztak, s ha még valaki így határozna, abban az esetben az elnökség már nem működhetne tovább ebben a formátumban.

Könnyen lehet, az alapszabály-módosító javaslatok között azért is szerepel az etikai és gyermekvédelmi szabályzat kiegészítése, mert az elmúlt hetekben szexbotrányok árnyékolták be a sportágat. Az MTK egyik trénere, T. R. állítólag meztelen fotókat küldött magáról fiatalkorú úszólányoknak, emellett a debreceni országos bajnokságon a Jövő SC 16 éves, külföldi válogatott kerettag úszójáról készítettek szexvideót, egy másik válogatott úszólányról pedig intim fotókat akartak eladni.

A MÚSZ elnöke a botrányokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, a szövetség ellen támadássorozat indult, amely alááshatja a magyar úszósportot.

– Hetente jelennek meg vádak és áskálódások, pedig a sportolóknak a világbajnokságra kell készülniük – mondta Bie­nerth.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések