Bearanyozhatják a vébét: hazai szurkolók előtt ünnepelnének a vizes sportok magyar sztárjai

„Vágják a centit” a magyar sportolók, ugyanis már csak alig több mint egy hónap van hátra a magyarországi vizes világbajnokságig.
Mindenki itthon, hazai szurkolók előtt szeretné élete legjobb teljesítményét nyújtani.

Persze vannak konkrét elképzelések is, a vébé főszereplői közül a vízilabda-szövetség elnöke, Kemény Dénes négy közé várja csapatainkat.

– A nőknél és a férfiaknál is a negyeddöntő lesz a kulcs, ha ott meglesz a győzelem, akkor biztos vagyok benne, hogy hazai közönség előtt, a hátralévő két-két meccsből legalább egyiket megnyerjük, s akkor az már éremszerzést jelent – mondta a Blikknek Kemény.

Ha valahol, akkor az úszóknál biztosan éremesőre lehet majd számítani, a szurkolók leginkább a háromszoros olimpiai és ötszörös világbajnok Hosszú Katinkától várják a leg­fénye­sebben fénylő medáliákat.

– Nagyon motivált vagyok, hiszen szeretném a lehető legméltóbban képviselni hazánkat az idei világbajnokságon. És még ha a napi edzések és t­eendők nagyon fárasztóak is, mindig a cél lebeg a szemem előtt – fogadkozott Hosszú.

A vb-címet célozná meg az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás is, azonban jelenleg kisebb vállsérülés hátráltatja.

– A sérülésem előtt azt mondtam, hogy világbajnok szeretnék lenni, ezt ebben a pillanatban nehéz elképzelni – árulta el a pécsi úszó. – A célom persze továbbra is ez maradt, de még szükségem van arra, hogy azt érezzem, maximálisan felkészültem.

A férfimezőny rutinos sportolói közül a 200 mell 2012-es olimpiai bajnoka, s a szám vb-győztese, Gyurta Dániel szeretné megörvendeztetni a drukkereket.

– Mint minden magyar úszónak, az a célom, hogy a júliusi, hazai vébén életem legjobb formájában legyek, amivel remélem, sikerül örök élményt adni a szurkolóknak – nyilatkozta korábban lapunknak az UTE klasszisa.

A világ- és Európa-bajnok Cseh László szintén már várja, hogy szerettei előtt versenyezzen, s szeretne vb-címet ünnepelni a Duna Arénában.

– Mindenkit feldob, hogy saját közönségünk előtt versenyez­hetünk – tette hozzá Cseh. – Rá­adásul a családtagjaink, a szeretteink is mellettünk vannak, ez szintén energiát ad. Egyértelműen az a célom, hogy a legjobb legyek azokban a számokban, amelyekben rajthoz állok.

Késely Ajnától, a Kőbánya SC versenyzőjétől még nem az érmeket várják, de a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó szeretné igazolni tehetségét a felnőttek mezőnyében is.

– Sokan mondják, hazai versenyen jobban lehet teljesíteni, ezt szeretném bizonyítani, és valami nagy dolgot véghezvinni – mondta Ajna.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések