Kitálalt a sztárfutó: abortusza volt a pekingi olimpiai előtt

Sanya Richards-Ross az önéletrajzi könyvében vallotta be, mit kellett megtennie a 2008-as olimpiai bajnoki címért.
A pekingi olimpiára készülve az amerikai futónő teherbe esett, s egy nappal az indulás előtt elvetette a magzatát. Az olimpián aztán 400 méteren bronzérmet nyert, a 4x400-as váltóval viszont felállhatott a dobogó tetejére.

A sportolónő könyve más megdöbbentő részleteket is tartalmaz, például azt, hogy a sportágában szinte már minden nőnek volt legalább egy abortusz. „Nem ismerek olyan futónőt, akinek ne lett volna abortusza” – nyilatkozta a Sports Illustrated magazinnak.

Ami viszont még meglepőbb, hogy különböző hiedelmek terjednek az atléták között a terhességről, s ez is okozza a sok nemkívánt terhességet.

„A mi környezetünkben a sportolók nem akartak fogamzásgátló tablettákat szedni, mert attól felvizesedtek, és atlétaként természetes, hogy a lehető legfittebb akarsz maradni. És azt is mondták többen, hogy ha extrém fitt vagy, akkor nem eshetsz teherbe, mert a ciklusunk lerövidült. Szóval ilyen félretájékoztatások lehetnek, ha az egyetemisták magukat világosítják fel" – árulta el Richards-Ross.

Blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések