Körmendi tragédia: Meghalt egy nő a kosarasok balesetében

Szerda este az Egis Körmend két amerikai kosárlabdázója, Lenzelle Smith és Terry Allen szabadnapján Ausztriába látogatott. 
Az ORF Burgenland híradása szerint a magyar határ közelében található Weppersdorf felé tartó autójuk az erős esőzésben megcsúszott, majd felborult, kétszer pördült a tengelye körül. Hatalmas mázlival megúszták komolyabb sérülés nélkül. A ve­lük utazó 20 éves nő viszont éle­tét vesztette.

Az osztrák rendőrség jelentése szerint az autó vezetője és a má­sik utas be volt kötve, így úszták meg könnyebb sérülésekkel. A fiatal nő viszont vélhetően nem használta a biztonsági övet.

A rendőrök ugyanakkor megerősítették: sem alkoholos, sem kábítószeres befolyásoltság jeleit nem vélték felfedezni a három személyen.

A tragikus borulás után Smitht és Allent egy osztrák kórházban ellátták, később a körmendi klub egyik beosztottja kiment értük kocsival, és hazaszállította őket. Allenéket érthetően alaposan megviselte az eset. A burgenlandi rendőrség a baleset körülményeinek kivizsgálásáig megtiltotta nekik, hogy elhagyják az Európai Unió területét.

Mint ismert, a körmendi csapat a magyar bajnoki elődöntőt a Falco ellen 3-0-ra elvesztette, a harmadik helyért a másik elődöntős ágról a ZTE–Albacomp továbbjutójával küzd a bronz­éremért.

Forrás: BorsOnline.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések