Magyar csapat a Pool Világkupán

A londoni York Hallban rendezik a 2017-es Pool Világkupát, vagy más néven a páros világbajnokságot. 
A címvédő Tajvan (Ko Pin Yi és Chang Yu Lung), egy másik ázsiai csapat, Hongkong viszont visszalépett az indulástól, és a helyükre a magyar kettős, Solymosi Gábor és Antal Gábor került be. Annak ellenére, hogy némi szerencsével jutottak be a magyarok, cseppet sem esélytelenek, hiszen négy éve, amikor legutóbb részt vettek, akkor a negyeddöntőig meneteltek, Solymosi Gábor – Mikó Balázs felállásban.

Mikó azóta egészségügyi okokból visszavonult, és ezúttal Solymosi régi barátja, Antal került be a csapatba. Ők ketten a 90-es években Debrecenben ismerkedtek meg egymással, kb. húsz éve jó barátok, a csapaton belüli összhanggal tehát aligha lesz probléma. A tavalyi, albániai selejtezőtornán egészen a döntőig meneteltek, és ennek köszönhetik a részvételt.

A Világkupa összdíjazása 250.000 dollár, a győztes kettős 60.000-et tehet zsebre. Június 13-18-ig tart a verseny, 31 nemzet 32 csapata (a házigazda két csapatot állít ki) egyenes kieséses rendszerben méri össze a tudását kilences játékban. A mieink a hollandok ellen kezdenek csütörtökön, és ha továbbjutnak, akkor Katar vagy a Fülöp-szigetek következik. Az ázsiaiak háromszoros győztesei a versenynek, a hollandok az utóbbi három kiírás közül kétszer is a döntőbe jutottak … nem könnyű.

Hosszabbítás.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog