Olaj-mámor a Kossuth téren

A szurkoló nem felejt, leginkább akkor, ha szépre kell emlékezni, az idő pedig megszépíti az emlékeket. Az Olaj kosárcsapatának bajnoki és kupamenetelését még szépíteni sem kell, hiszen mindent megnyertek a 2006/2007-es évadban. A tíz évvel ezelőtti diadalra szombaton este egy fantasztikus fiesztával emlékezett a csapat és legendás szurkolótábora.
Szolnok önkormányzata, az Olaj KK, valamint az Olaj Szurkolói Egyesület egyesült erővel köszöntötte a klub történetének második bajnoki és kupaaranyérmes együttesét. A  nosztalgiabuli szombaton a Tisza Mozi nagytermében kezdődött, ahol legelőször Szalay Ferenc polgármester, nem mellesleg az MKOSZ elnöke köszöntötte a csapatot és a szép számú szurkolósereget, majd közösen megnézték a tíz évvel ezelőtti sikerekről szóló filmet.

Mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy mit csinálnak mostanság a tíz éve bajnok- és kupagyőztes együttes játékosai és vezetői.

A csapatkapitány, Cziczás László a bajnoki bronzérmes ceglédi női csapat vezetőedzője, az U20-as hölgyválogatott szövetségi edzője, az utóbbi csapat közelgő Eb-re készül, ezért „Cica” nem tudott eljönni a találkozóra.

Ugyancsak hiányzott az aranycsapat játékosai közül Vernard Hollins, Pavel Frana és Cseh György, mindannyian jól vannak, családi okok tartották őket távol a nosztalgiabulitól. Cseh György évek óta a szomszédvár, a Jászberény csapatában  pattogtat.

Akik el tudtak jönni a találkozóra: az amerikai Thomas Kelley az egyik michigani egyetemen oktatja a fiatalokat, mi másra, mint a kosárlabda tudományára. A litván Donatas Sabaliauskas, hazájában az U16-os válogatott edzője. Honfitársa, Andrius Jurkunas az elmúlt években az Olajnál dolgozott edzőként, haza tér, Litvániában fog tevékenykedni, természetesen nem fog elszakadni a sportágtól. Molnár András még ma is aktív játékos, a Debrecen csapatával megnyerték az NB I. B-s bajnokságot, gondolkozik a folytatáson.

Tóth Viktor édesapja, Zoltán az 1991-es bajnokcsapat kapitánya, öccse, Zoltán pedig szintén helyet kapott az Olaj 2014-es bajnokcsapatában. Viktor a fővárosban egy sportlétesítményekkel foglalkozó cég ügyvezető igazgatója. Fülöp Gábor a fővárosban gyermekcsapatoknál edzősködik.

Harazin Tamás az elmúlt évadban is a Pécsi VSK csapatának kezdő centere volt. Rezák Tamás egy olyan cégnél dolgozik, amely az ifjúságot segíti, közben szerepelt a Cegléd NB II.-es bajnokcsapatában. Kovács Dávid Budapesten banki menedzser, belekóstolt az atlétika világába, maratonversenyeken indul. Kenyeres Sándor is Budapesten él, a vendéglátásban dolgozik.

A szakmai stáb tagjai közül Pór Péter vezetőedzőként még két bajnoki címet nyert, most a felnőttválogatott edzője, a szolnoki kosárlabda-akadémia szakmai igazgatója. Tasnádi Zoltán, a szolnoki sportiskola utánpótlás szakágvezetője csapataival bajnoki címeket szerzett.

Tóth Zoltán immár több évtizede áll a Szolnoki Olaj szolgálatában, ma is ügyvezető igazgatója a klubnak. Büszke lehet, mert Viktor és Zoltán fia tovább vitte a családi hagyományokat, ők is tagjai voltak a piros-feketék  bajnokcsapatainak. Ökrös Imre az egyesület társadalmi elnöke, ma is, ahol tudja, segíti a klubot.

A bajnokcsapat csupa szív technikai vezetője, Balogh Gyula sajnos fiatalon eltávozott közülünk. Az égiek csapatával egyetemben figyelte a Kossuth téren történteket, ahol a szurkolók látványos koreográfiával, tűzijátékkal és sok nótával köszöntötték az egykori kedvenceket.

– Az, hogy egy évadon belül sikerült a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyerni, ez mindent elmond szereplésünkről. Nagyon boldogok vagyunk, és ezt a fiesztát, míg élek, nem fogom elfelejteni – mondta tíz esztendeje Pór Péter lapunknak.

Minden bizonnyal a szombat esti ünnepséget sem fogja elfelejteni a szakember. 

A bajnoki döntő zárómeccse

Szolnoki Olaj KK – Lami-Véd Körmend 89–54 (20–15, 23–5, 29–19, 17–15)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 3200 néző. 
Vezette: Földházi T., Papp P., Benczur T. 
SZOLNOKI OLAJ KK: KELLEY 14, CZICZÁS 8/6, HOLLINS 14, SABALIAUSKAS 10, JURKUNAS 8. Csere: MOLNÁR A. 13, FRANA 9, TÓTH V. 5/3, FÜLÖP, HARAZIN, REZÁK T. 6/6, CSEH GY. 2. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Tasnádi Zoltán.
KÖRMEND: Kutasi 8/6, TRUMMER 14/12, Ferencz 9/3, MUJANOVICS 9/3, Vavra 5. Csere: Máté 3/3, Tompa, Metelski 2, Kinter, Tóth G. 4, Molnár R. Vezetőedző: Sabáli Balázs. Edző: Zsebe Ferenc.
Sabáli Balázs: – Gratulálok az Olajnak a bajnoki címhez, a mi csapatunknak pedig ahhoz, hogy az egész szezonban erőn felül teljesített.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések