Rekordösszegért szerződött a Videoton új edzője Székesfehérvárra

Magyar viszonylatban meghökkentő, őrülten nagy összeget keres a Videoton focicsapatának szerb vezetőedzője, a frissen kinevezett Marko Nikolics.
Az NB I legutóbbi kiírásában ezüstérmes klub a szerb novosti.rs értesülése szerint éves szinten 800 ezer eurót (250 millió forintot) fizet a norvég Henning Berget váltó trénernek, aki a legutóbbi szezonban bajnokságot és kupát nyert a szerb Partizan Beograddal. Ennyi pénzt korábban még senki sem keresett a hazai élvonalban a kispadon.

A szakember válogathatott az ajánlatok között, a Bajnokok Ligája selejtezőkörében induló belga Bruges is szerette volna szerződtetni, de inkább a Videotont választotta.

– Úgy gondolom, remek csapatunk van, amely képes megnyerni az NB I-et. Egy jól szervezett klubot ismertem meg eddig, a keret nagyon erős. Azért dolgozunk, hogy sikeresebb legyen az együttes, mint az elmúlt szezonokban – árulta el a vidi.hu-nak Nikolics, akinek bére nem sokkal marad el a német Bernd Storckétól. A magyar válogatott szövetségi kapitánya évente egymillió euró (308 millió forint) feletti összeget keres. Náluk ugyanakkor kevesebbet kap Dárdai Pál, a német Hertha trénerének bére 700 ezer euró (216 millió Ft). Csak viszonyításképpen: ma Magyarországon az átlagfizetés nettó 198 400 forint...

A Nemzeti Sport szerint a legjobban kereső NB I-es focista évente 400 ezer eurót (125 millió Ft-ot) kaszál, információnk szerint ez a játékos a Vidi szerbje, Danko Lazovics .

– Ha a fehérváriak edzője és focistája ennyit keres, az elrugaszkodik a valóságtól. Az átlagos bér sokszorosát kapják, ugyanakkor ez a különbség nem realizálódik a futballpályán – mondta Szabados Gábor sportközgazdász. – Az NB I-es közép- és kiscsapatoknál kevés játékos fizetése lépi túl az 1-2 millió forintot, az edzők bére pedig csak kicsivel van efölött.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések