Továbbra is megállíthatatlan a Golden State

Űrkosárlabda és erődemonstráció oaklandi részről, parádézó sztárok, történelmi statisztikák – ezt hozta az NBA-nagydöntő második mérkőzése, mely végül 132-113-as Golden State-győzelemmel zárult.
Már a meccs előtt jó hírt ünnepelhettek a Dubs-szimpatizánsok, a hátfájdalmakkal küszködő Steve Kerr vezetőedző ugyanis bejelentette, a második mérkőzéstől visszatér a csapat kispadjára. A meccs forgatókönyve ezek után nagyjából hasonlóan alakult, mint a csütörtöki éjjeli első találkozóé: a Cleveland egy félideig tudta tartani a lépést a Warriors szupercsapatával, azonban Curry és Durant remeklése túl sok volt egyszerre, pláne, hogy ma éjjel Klay Thompson is hozta magát.

Pedig jól kezdte a Cleveland a derbit, Kevin Love hamar berámolt 4/4-et mezőnyből, LeBron James pedig a mérkőzés elején megállíthatatlanul támadta a gyűrűt. A Warriors pedig ezúttal nem vigyázott a labdára, azok után, hogy legutóbb összesen produkáltak négy labdavesztést, most már az első negyed végén tartottak hatnál. Ettől függetlenül a vendéglátók azért eljutottak 40 pontig (!) az első játékrészben… LeBron remeklése és a Warriors labdaeladásai a második negyedben sem maradtak el, így 24 percnyi játék után a Cavs még bizakodva, mindössze három pontos hátrányban vonulhatott az öltözőbe.

A harmadik negyedet viszont szokás szerint megnyomta Steve Kerr csapata, Curry és Durant vezetésével magabiztos előnyt építettek ki. Jamesék már nem bírták tovább tartani ezt a tempót, LBJ sem tudott már betörésekkel dominálni. Persze legkevésbé sem rajta múlt a Cavs újabb zakója: a Király már a harmadik negyedben elérte a maga triplát-dupláját (29 pont, 11 pattanó, 14 assziszt). Ez volt egyébiránt nyolcadik döntőkben szerzett TD-je, amivel Magic Johnson rekordját állította be.

Erre a Curry-féle performanszra mondjuk aligha fog szívesen visszaemlékezni:

Draymond Green a harmadik negyed végén hiába gyűjtötte be 5. faultját, ez sem zökkentette ki a Warriors-t, Curry és KD egyszerűen tarthatatlanok voltak a második félidőben. A negyedik negyed közepén a hazaiak két legnagyobb sztárja egymást követő támadásokban dobtak egyaránt demoralizáló, 9 méteres triplákat, amivel nagyjából érdemben véget is ért a csata, miután ezen a ponton már 22 ponttal ellépett a trónkövetelő.

Időközben egyébként Steph is elérte a tripla-duplát (32 pont, 11 pattanó, 10 assziszt), mégis, a legjobb játékos a pályán alighanem a hihetetlenül sokoldalú játékot bemutató Kevin Durant volt. A láthatóan önbizalomtól duzzadó KD 33 pontja, 13 pattanó és 5 gólpassza mellett 3 stealt és 5 blokkot (!) is jegyzett, védekezésben is fenomenális teljesítményt nyújtott. (Ne feledkezzünk meg továbbá a rájátszásban eddig visszafogott Klay Thompson 24 pontjáról sem!)

A Warriors egyébiránt 18 triplát süllyesztett el összesen 43 próbálkozásból, így a Cavsnél kevés volt LeBron és Kevin Love egyébként ponterős játéka. A Lovagok ezen a meccsen is belementek az intenzív dobópárbajba a Warriorsszal, ebből pedig nem meglepő módon újra vesztesen jöttek ki.

Hogy miben reménykedhetnek ezek után mégis az ohióiak drukkerei? Tavaly az összesített pontkülönbséget tekintve még csúnyábban bukták el az első két összecsapást, végül mégis ők emelhették fel a Larry O’Brien-trófeát.

Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések