A legrangosabb magyarországi strandröplabdatornát rendezik Siófokon

A legrangosabb magyarországi nemzetközi strandröplabdaversenyt rendezik szerdától Siófokon, ahol az Európai Röplabda Szövetség (CEV) égisze alatt futó felnőtt CEV-Satelite viadal mellett a jövő évi ifjúsági olimpia selejtezőjére is sor kerül.
A szerdai sajtótájékoztatón Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) főtitkára elmondta, elsősorban a hazai játékosoknak nagy lehetőség ez a torna, hiszen világranglistapontokat lehet szerezni, ezek nélkül pedig szinte lehetetlen a nemzetközi porondra kikerülni. A magyar strandröplabda ezzel a viadallal próbál ismét bekerülni a nemzetközi vérkeringésbe.

Bánki Ágnes, az MRSZ strand- és szabadidős röplabda bizottságának elnöke hangsúlyozta, decemberi munkába állása óta azért dolgozik, hogy a strandröplabda hasonló népszerűségnek örvendjen, mint külföldön, s ez a torna lehet az első lépés ebbe az irányba. Hozzátette, nem egyszeri kezdeményezésről van szó, a tervek szerint minden évben megrendezik majd az eseményt.

Buday Balázs szövetségi kapitány szerint a külföldi riválisok évtizedes előnnyel lépnek pályára a magyarok ellen, mivel jóval komolyabb merítési lehetőségből dolgoznak, és erősebb infrastruktúra mellett készülhetnek az ellenfelek.

A nyolcezer euró (2,5 millió forint) összdíjazású felnőtt viadalon 24-24 férfi és női páros küzd egymással. A magyar színeket a férfiaknál a Bagics Balázs, Meszlényi Tamás, a Kiss Nicholasz, Soós Izsák, a Benkő Balázs, Oláh Botond páros képviseli a főtáblán, míg a Kiss Dániel, Takács Gergely duó a selejtezőben indul.

A nőknél a Dénesi Brigitta, Győri Panna, a Lakatos Enikő, Lutter Eszter, és a Szabó Dorottya, Tóth Eszter kettős kezd a főtáblán, míg a Háfra testvérek, Dominika és Orsolya a selejtezőben érdekeltek.

Az ifjúsági olimpiai selejtezőben a fiúknál Hajós Artúr és Stréli Bence kettőse önbizalommal telten léphet pályára, mivel kedden Szlovéniában 18 évesként a 20 évesek között nyert meg egy rangos nemzetközi tornát. A nőknél Tátrai Nikoletta és Tóth-Lakits Petra érdekelt, a magyaroknak lengyel, holland, szerb és bosnyák duókat kell legyőzniük ahhoz, bejussanak a következő selejtezőkörbe, ahol már a jövő évi Buenos Aires-i játékokra való kijutás a tét.

A torna szerdán az előselejtezőkkel kezdődött, a döntőkre vasárnap kerül sor.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések