Berobbantak a vb-n a pólós bombázóink

Gólgazdagok és szépek! Így lehetne leginkább jellemezni a világbajnokságon szereplő magyar női vízilabda-válogatott két újoncát, Gurisatti Grétát és Szilágyi Dorottyát.
A Japán ellen 20-11-re megnyert első csoportmeccsen remekül sikerült a bemutatkozásuk, mindketten dupláztak. A teljesítményük és a külsejük egyaránt figyelemre méltó.

– A rutinosabb játékosok minden találkozó előtt elmondják, mire figyeljünk, de most sokat jelentett, hogy a bevonulás előtt Keszthelyi Rita, aki nem arról híres, hogy kimutatja az érzelmeit, odalépett hozzám, illetve a másik újonchoz, Szilágyi Dorottyához, és megölelt minket – mesélt a nagy pillanatról Gurisatti Gréta a pólószövetség honlapján. – Nem vagyok izgulós, szerencsére hamar feloldódtam. Az elején remekül kezdtünk, Bujka Barbi hozta a szokásos formáját, így mindenki megnyugodott. Egyedül azt sajnálom, hogy a végére kicsit sok gólt kaptunk. A franciák ellen stabilabb védekezés kell.
Gurisatti (balra) és Szilágyi akkor is számíthat bókokra, ha elhagyja a medencét /Fotó: Instagram
Csapattársa, egyben barátnője azt emelte ki, hogy fantasztikus volt a hazai közönség előtt játszani.

– Hihetetlen hangulat uralkodott, nem is mertem erre gondolni, hogy ilyen sokan jönnek ki, hatalmas élmény volt az első ­meccs – ismerte el Szilágyi. – Persze izgultam, sőt amikor megláttam, mennyien vannak kint, akkor még jobban. Azért akadtak hibák a játékomban, nem pólóztunk tökéletesen, főleg nem én. Sok elkerülhető gólt kaptunk, nagyjából az összes az volt, a támadójátékunkra viszont nem panaszkodhatunk.

A két fiatal nemcsak a teljesítménye miatt hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy talán a legszebbnek számítanak a mezőnyben.

– Tudjuk, hogy sok ember nézi a meccset, ilyenkor még inkább szeretnénk jól kinézni. Nyilván ha rangadót játszunk, a helyszínen is többen látnak bennünket az átlagosnál, lényeges, hogy ­nőiesek maradjunk – nyilatkozta korábban a Blikknek Gurisatti.

A férfiak tegnapi, ausztrálok elleni mérkőzése lapzárta után ért véget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések