BL-selejtező - a csapatjáték dönthet a Beer-Sheva ellen

Erik van der Meer, a Budapest Honvéd vezetőedzője szerint nem az egyéni képességek, hanem a csapatjáték döntheti el a továbbjutást az izraeli Hapoel Beer-Sheva elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőben.
"Bár a Hapoel játékosai minőségben jobbak, a mérkőzést csapat nyeri meg, és a mi csapatszellemünk nagyon jó" - hangoztatta a júniusban érkezett holland szakember pénteken sajtótájékoztatón. Hozzátette: együttese annyiban lesz más, mint az előző edző, Marco Rossi idején, hogy nem akar csak az ellentámadásokra alapozni, szeretné, ha játékosai többet birtokolnák a labdát. Úgy érzi, már csak azért is fontos a jó fizikai állapot, hogy az egész csapat együtt tudjon támadni és védekezni.

George F. Hemingway, a kispesti klub tulajdonosa szerint a legutóbbi két izraeli bajnokságot megnyert Beer-Sheva magasabban jegyzett csapat, mint a Budapest Honvéd, ezért az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a második fordulós párharcra. 

Véleménye szerint Pölöskei Zsolt és Danilo érkezésével erősödött a Honvéd, amely nem lehajtott fejjel megy fel a pályára a szerda esti - magyar idő szerint 19 órakor kezdődő - izraeli első mérkőzésen. 

"Nagy dicsőség lenne, ha továbbjutnánk, sőt ha sikerül, a következő körben lehet, hogy könnyebb ellenfelet kapnánk" - vélekedett Hemigway, aki közölte, már nem terveznek újabb játékosokat vásárolni, de elképzelhető, hogy augusztus végéig néhányat eladnak a jelenlegi keretből.

A nyáron érkezettek közül Danilo azt mondta, úgy érzi, öt év után a legjobb időpontban tért vissza a Honvédhoz. A brazil támadó tudja, hogy Eppel Márton és Davide Lanzafame személyében két jó csatár van a keretben, ezzel együtt szeretne bekerülni a csapatba.

A másik új szerzemény, Pölöskei úgy látja, karrierje szempontjából a legjobb döntést hozta, amikor a Honvédhoz igazolt. Elismerte, hogy erőnlétileg van egy kis lemaradása, ezért most arra törekszik, hogy ezt ledolgozza.

"Nagyon nehéz lesz a kinti mérkőzés, bízom benne, hogy helyt tudunk állni" - jelentette ki a Videotontól érkezett középpályás.

Djordje Kamber, a boszniai szerb középpályás szerint a Honvéd számára az elmúlt év egy csoda volt, s most a második csodára készülnek. 

"A videoelemzések alapján a Beer-Sheva komoly ellenfél, amelynek van egy remek védekező középpályása és két nagyon jó, veszélyes csatára. Ha két lábbal a földön maradunk, jó eredményt érhetünk el Izraelben" - fogalmazott a játékos.

Hemingway emlékezetett arra, hogy a július 19-én 21.15-kor a Bozsik Stadionban sorra kerülő visszavágót az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának 2013-as döntése értelmében gyakorlatilag zárt kapuk mögött kell lejátszania a Budapest Honvédnak. A részleteket illetően kifejtette, az UEFA június 27-én úgy határozott, hogy kétszáz Beer-Sheva-szurkoló mégis bemehet majd a stadionba, amit ő személy szerint rossz döntésnek tart, de a belépőket már el is küldték az izraeli csapatnak. Hozzátette: a hazaiak részéről összesen 75-en lehetnek majd ott a lelátón, közülük 40-en közvetlenül a csapathoz tartozó személyek. 

A klubtulajdonos egyúttal cáfolta azt az izraeli sajtóértesülést, amely szerint a Honvéd szurkolóinak rasszista magatartása miatt kapta volna a súlyos büntetést. A drukkerek két mérkőzésre vonatkozó kitiltását azért szabták ki - amint arra emlékeztetett -, mert egy osztrák csapat huligán szurkolói megtámadták a kispestiek biztonsági szolgálatát, amely az UEFA megítélése alapján "túlzott vehemenciával" válaszolt a felhívásra, majd a Vojvodina elleni 2013-as újvidéki Európa Liga-mérkőzés alatt a Honvéd drukkerei "az ellenfél szurkolóinak nemi hovatartozására tettek utalást".

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog